Brazilia devine durabilă: noile frontiere ale construcției

Hristos Răscumpărătorul, plajele Copacabana și Ipanema, carnavalul foarte faimos și plin de culoare, samba sunt doar câteva din simbolurile cele mai faimoase și reprezentative ale Braziliei. Terenul care ocupă cea mai mare parte a Americii de Sud, astăzi este știrea în domeniul construcțiilor.



Sensibilitatea sporită față de problemele de mediu, probabil datorită mediului înconjurător complet necontaminat, a condus la crearea și dezvoltarea unor programe și politici internaționale de acțiune menite să reducă consumul de energie primară și emisiile de dioxid de carbon.





Cum? Mulțumită clădirii Zero Energy Building.



În conformitate cu Directiva Europeană 31/2010 / CE, pentru crearea acestor clădiri este necesar ca:


Canoanele de design durabil și bioclimatic sunt respectate printr-o abordare integrată între componentele arhitectonice și cele de inginerie. Software-ul de simulare dinamică este utilizat pentru proiectarea energiei
Clădirea este compactă și orientată astfel încât să optimizeze influența Soarelui.
Carcasa (pereții, podelele și corpurile de iluminat) este foarte izolată și umbrită pentru a evita pierderea de căldură și, respectiv, supraîncălzirea
Sistemele funcționează la temperaturi scăzute (cazane de condensare și pompe de căldură)
Sunt instalate centrale de producere a energiei regenerabile (fotovoltaice și termoelectrice)
Consumul de energie este în permanență sub control.




Între 150 de țări, Brazilia ocupă locul 4 pentru numărul de clădiri cu certificare LEED (Leadership în domeniul energiei și designului de mediu). Există 235 de clădiri construite sau în construcție cu certificarea LEED și la acestea se adaugă încă 760 în faza de proiectare. Dacă ne uităm și la unele clădiri care dețin și alte certificări de protecție a mediului, ajungem la cele 2.000 de clădiri ecologice susținute, vorbim despre cifre foarte înalte și un sector puternic și dinamic, în ciuda crizei care a lovit țara în ultima perioadă december.Basti cred că în ultimul an clădirea tradițională sa prăbușit în Brazilia și, în același timp, cea durabilă a menținut rata de creștere de 7%.

De fapt, deja în 2017 a fost inaugurată, în prezența autorităților braziliene și a reprezentanților regiunii Trentino, "Casa Habitech", clădirea din lemn prefabricată creată de Habitech și partenerii săi, un exemplu de clădire ecologică și de înaltă calitate.

În plus, între 5 și 7 noiembrie se va desfășura Conferința Internațională pentru Energie Inteligentă - Smart Energy CIEI & EXPO 2018 pentru a lărgi dezbaterea și interacțiunea dintre principalii actori din diferitele sectoare implicate în piața energiei regenerabile.

Pe parcursul celor trei zile se vor desfășura ateliere, vizite tehnice, cursuri, dezbateri și o expoziție care va prezenta principalele noi tehnologii și soluții pentru generarea de energie din surse regenerabile, clădiri durabile și eficiență energetică.



Evenimente care nu trebuie uitate pentru cei care intenționează să construiască, să cumpere sau să vândă o proprietate în Brazilia (link direct)

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB