Imobiliar în criză: ce se întâmplă în Belgia

Prețurile locuințelor sunt în creștere, dar economia este în scădere. Nu, din păcate, nu este un slogan publicitar, dar este realitatea aspră pe care Belgia o întâmpină în prezent. Se tem de faptul că acest stat este în plină bubble. Să facem un pas înapoi.

 În ultimul trimestru al anului trecut, indicele general al prețurilor la proprietăți în Belgia a crescut dramatic cu 3%, după o creștere suplimentară anterioară de aproximativ 2,5 puncte procentuale. În prezent, prețurile locuințelor sunt în creștere cu 4%, în ciuda diminuării ponderii inflației).

În ciuda tuturor, piața imobiliară rămâne în viață în Belgia. Numărul de tranzacții imobiliare pare să nu fi fost afectat, în niciun caz, de această circumstanță. De fapt, a fost raportată o creștere anuală de 3,7%, iar numărul permiselor de locuit a atins 35% (aproximativ 48 000 de cereri pentru construcții rezidențiale).
După ce economia belgiană a ieșit din perioada de recesiune, care părea că sa încheiat, piața imobiliară din Bruxelles a fost obligată să reînvie prețurile, dar nu cu mult, deoarece economia națională părea să garanteze semne de recuperare rapidă.

Dar nu a fost cazul. Trebuie reamintit faptul că Belgia este împărțită în patru regiuni, independente din punct de vedere administrativ, motiv pentru care, în ciuda dimensiunilor mici care caracterizează acest stat, nu este ușor să acționăm în mod omogen liniile de coordonare pe acest teritoriu.
În special, în regiunea Bruxelles, prețurile au crescut anual cu 4%;
în Flandra Flandrei de 5,08%;
în Valonia de 3%.

Mulți spun că unele zone sunt în prezent supraestimate, însă știm că această fază va fi (sperăm) doar temporară și pregătitoare pentru o revenire mai solidă și mai puternică a acestei națiuni la nivel economic.
Pe de altă parte, activitatea clădirilor rezidențiale pare să nu se oprească.

În detaliu, sa constatat că în regiunea flamandă a existat un boom al permiselor de ședere de 50% mai mult decât în anul precedent, în capitală de 20% și în regiunea valonă de 10%. De asemenea, cererea de locuințe este în creștere, care sunt preferate închirierea contractelor, deoarece casele în sine sunt mai modernizate și mai inteligente decât în anii precedenți (un motiv valabil de a investi!).
Un element pozitiv este nivelul foarte scăzut al ratelor ipotecare, ceea ce încurajează investitorii potențiali să nu abandoneze piața imobiliară belgiană.

Ce să spunem, se speră că acest bubble ar putea, în pofida faptului că nu a creat probleme speciale pentru piața imobiliară, să erupă și să stingă efectele negative pe care le aduce cu ea, pentru a permite acestei națiuni să se reîntoarcă și să iasă în evidență în trecut. economia internațională.

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB