New York și scăderea dramatică: interziceri post Covid

Lumea s-a oprit. La fel și New York: cu cartierele sale unice, străzile modei și luxului, parcurile minunate care dau o notă de verde unui oraș atât de dezvoltat, se confruntă cu o fază de arestare. Exact din mai, Marele Apple este practic blocat. Victima unei urgențe fără precedent care s-a răspândit ca focul sălbatic pe tot globul. Un tunel a cărui ieșire pare să fie încă departe. Paraliza se datorează nu numai urgenței Covid, ci și măsurilor care încă persistă.

Printre acestea, cea mai incisivă: adică legătură cu interdicția de a face vizite la potențialele apartamente care urmează să fie achiziționate. Dar pentru a înțelege pe deplin situația din New York, trebuie să facem un pas înapoi. Ceea ce dorim să facem astăzi la Realigro este o analiză atentă a imobilelor din New York după o perioadă care părea să se termine. Vom încerca să creăm o imagine completă a situației, în speranța că va fi utilă celor care doresc să cumpere o proprietate sau, pur și simplu, cititorilor noștri intrigați de afacerile internaționale. Să începem, prin urmare, să analizăm istoricul orașului în cauză. Presupunând că New York a lansat măsuri relevante atât de distanțare socială, cât și de închisoare, situația de urgență a marcat daune sociale cu adevărat importante.
Modificări care au afectat în mod evident imobiliare.

În detaliu, vedem cum în Manhattan vânzarea de case a înregistrat un minus 80% comparativ cu tendința anuală. Pentru condominii vorbim chiar de minus 83 de puncte procentuale. Zona Brooklyn s-a îmbunătățit ușor, dar apartamentele transformate în birouri au scăzut la 44%. Foarte puține contracte încheiate. Cele mai numeroase s-au oprit cu puțin timp înainte de blocarea, înainte de declanșarea clauzelor referitoare la vizita proprietății dorite.

Pentru a vorbi de numere, în luna mai au fost doar șase vânzări care au ajuns la 5 milioane de dolari SUA. În aceeași perioadă (dar în 2019) au fost înregistrate 52. Prețurile nu sunt, prin urmare, atractive până la punctul de achiziție a unei proprietăți închise. Capacitatea de a vedea o casă este, prin urmare, de o importanță primară. Într-o perioadă în care incertitudinea domnește suprem. Cumpărătorii se așteaptă la o scădere și mai semnificativă a prețurilor, pentru a reveni să cumpere cu mai multă seninătate. Și nu există niciun cartier care să țină. Poate, singurul segment neafectat de urgență, din punct de vedere al prețului, este luxul. Dar chiar și în acest caz, cererea a slăbit considerabil.

Inutil să spun, ceea ce se speră este o recuperare rapidă a situației din New York și internațional. După cum spun principalii experți din sector, dacă marile companii cedează, nu există loc pentru speranțe pentru cele mai mici. Între timp, vă invităm să rămâneți actualizați pe portalul nostru!

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB