Durabilitate și imobiliare: impactul

Covid-19 a transformat viața tuturor în sus. Ne-am găsit în fața alegerilor, schimbând perspectivele, punând frână în proiectele noastre. Dar, în ciuda faptului că prioritățile fiecărui individ s-au schimbat, pare să existe un punct fix în domeniul imobiliar. O constantă, care în loc să dispară sau să treacă în fundal, și-a asumat o importanță considerabilă. Vorbim despre relația dintre imobiliare și durabilitate. Dar cum vine acest rezultat?

Să analizăm totul de la început. În 2019, a început ceea ce poate fi definit ca o „inversare a tendințelor”. Din acest an, de fapt, atât imobiliarele, dar și alte sectoare economice, au avut un interes mai mare în protejarea sustenabilității. În ghidurile anterioare, de fapt, am vorbit adesea despre cum, prin utilizarea materialelor eco-compatibile și extrem de naturale, dar și cu sisteme de înaltă tehnologie, a avut loc o revoluție pe piața imobiliară. Revoluția, care a implicat nu numai piața rezidențială, ci și piața de retail și de birouri. Durabilitate, atât din punct de vedere economic, social și de mediu. Aceste trei variații ale acestui concept au permis multora să crească valoarea proprietății lor. Alții se consideră că fac o investiție care, pe termen lung, va aduce beneficii suplimentare.

S-a vorbit despre clase de energie, automatizare la domiciliu și încă impact zero. Pe scurt, toate orientate spre o dublă funcție: sensibilizarea și îmbunătățirea.

Dar cum de, în ciuda situației de urgență Covid, acest val pare a fi de neoprit?
Pornim de la segmentul de lux și facem un argument prin excludere. Știm că ținta de piață nu este foarte sensibilă la preț (prin excelență). Motiv pentru care, nu este surprinzător faptul că nu a înregistrat o modificare.
După eliminarea segmentului de piață mai mare, trecem la cel mediu.

În acest caz, motivele pentru creșterea interesului pentru sustenabilitate sunt diferite.
Presupunem că segmentul s-a armonizat în ceea ce privește prețurile cu apariția Covid-19, ceea ce a dus la o devalorizare reală în unele cazuri imobiliare (gândiți-vă la zonele cele mai afectate de epidemie).

Nevoia de a se concentra pe sustenabilitate pornește de la securitatea psihologică a individului, acum înrădăcinată în mentalitatea sa de investitor. Având în vedere multiplele informații despre importanța sustenabilității, care ne-au bombardat mintea în ultimii ani, este evident să observăm cum un aspect inițial marginal a devenit '' miezul '' în procesul de alegere a unei proprietăți. Cheltuielile mai mult da, dar cu condiția respectării parametrilor de bază ai durabilității. În plus, tocmai „mulțumim” pentru situații de urgență, a fost posibil să înțelegem cum, în casa ta, este necesară conținerea consumului, dar păstrând confortul de care avem nevoie neschimbată.
„„ De necesitate, virtute ”, au spus anticii și putem spune că ne-au văzut de mult.

Va continua această tendință? Sperăm că, chiar și după pandemie, această linie „de ghidare” poate rămâne în modus vivendi și în procesul de alegere a unei proprietăți!

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB