Fintech și imobiliare

Finanțele, tehnologia și imobiliare s-au reunit în cele din urmă. Aceasta este una dintre cele mai recente știri detectate în ultima perioadă, din panorama mondială a imobilelor.
Implicarea celor trei sfere nu este foarte recentă. Însă aplicarea acestei uniuni pe piața imobiliară o face. În ultimii ani, de fapt, diverse tipuri de negocieri au implicat din ce în ce mai mult lumea finanțelor. Dar de ce a depins această schimbare care modifică modalitățile imobiliare?

Fără îndoială, această situație este rezultatul intrării de noi entități în imobiliare, cum ar fi fondurile și companiile de administrare a activelor. În plus, investițiile în revoluții tehnologice reale, care ne-au permis să îmbrățișăm un sistem imobiliar mai larg și mai complex, a contribuit la generarea de sprijin pentru o situație deja suficient de dinamică. De ce rolul tehnologiei a fost atât de crucial?

În primul rând, în special în multe țări în care birocrația internă se limitează, este esențial să încurajăm și să facilităm investițiile în ceea ce privește eficacitatea, metodele și economiile.
Pe de altă parte, însă, nu este posibil, doar prin ajutorul sectorului tehnologic, să se rezolve unele etape fundamentale referitoare la rezolvarea oricărei tranzacții imobiliare. Un exemplu? Aspectele de reglementare și autorizare, care diferă de la o țară la alta.

Printre tehnologiile aplicate imobiliarelor, prin intermediul cărora este posibilă îmbunătățirea în continuare a dinamicii aferente acestuia, identificăm sistemul „blockchain”. O tehnologie italiană, care își întărește funcționalitatea pe mai multe faze: prima, referitoare la crearea pașaportului digital al operațiunii, a doua pentru crearea unui card detaliat care conține diversele informații ale proprietății, acordurile anterioare încheiate și toate informațiile. referitoare la proprietatea în sine. Punctul principal al acestei noi tehnologii, aplicat imobiliar, este dat de imposibilitatea modificării informațiilor anterioare. Prin urmare, este mai mare siguranță pentru investitor, proprietar și, în general, pentru cei care doresc să dețină majoritatea informațiilor despre proprietate. Un registru imobiliar la îndemâna tuturor.

Un alt element în favoarea acestei uniuni este reprezentat de platformele de crowdfunding. Acestea din urmă fac posibilă strângerea de capital chiar și sub formă de datorii, chiar și pentru micii investitori. Prin aceasta, este posibil, prin urmare, să lărgim grupul de potențiali investitori, aducându-i mai aproape de lumea finanțelor.

Evident, ambele sisteme menționate mai sus nu au fost complet armonizate. Deși, de fapt, această inițiativă italiană pare să fi fost apreciată și în alte țări, rămâne clar că va fi necesară amânarea pentru a avea un sistem decisiv mai omogen. Indiferent dacă este vorba de noile tehnologii sau sisteme inovatoare care trebuie adoptate, cultura și tradiția birocratică - tradițională rămân să influențeze în mod semnificativ toate alegerile legate de piața imobiliară.

Prin urmare, nu se știe cum va evolua situația. Dar, fără îndoială, unirea dintre imobiliare, tehnologie și finanțe pare să aibă cu adevărat succes!

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB