Casa visurilor se schimbă: noile dorințe

Am tratat deja acest lucru în ghidurile anterioare. Dar ar trebui subliniat în continuare că nevoile cumpărătorilor se schimbă în mod constant în prezent. Mai ales când vine vorba de casa ta de vis sau de închiriere temporară. De fapt, se pare că, potrivit studiilor, există o adevărată prăpastie între nevoile de la începutul blocării și situația actuală. Am putea începe cu toții de la simpla afirmație că „„ cu cât este mai mult spațiu, cu atât mai bine ”. De fapt, experții din industrie au răsturnat această mantră care părea să fi devenit atât de consolidată.

Statisticile subliniază că preferințele față de vile, cabane sau chiar ferme au crescut, dar doar cu 12% mai mult decât în 2020. Un procent foarte mic care, însă, contează foarte mult în acest caz. Idem pentru balcoane și terase, acum un must have pentru casele viselor noastre. Cu toate acestea, dacă acesta este ghidul în procesul de alegere a unei proprietăți de cumpărat, nu se poate aplica același lucru pentru semnarea contractelor de leasing. Să ne uităm la suprafața minimă necesară. Va fi mărit - vă veți gândi. De fapt, a rămas neschimbată. Vorbim despre aproximativ 65 de metri pătrați. Și vă vom spune mai multe. Suprafața maximă este chiar redusă cu aproape 2 puncte procentuale.

Dar la ce datorăm aceste diferențe substanțiale între cele două tipuri?
Practic, creșterea disponibilității spațiului, pentru chirie, determină automat o creștere a chiriei. Motiv pentru care, considerând deja în amonte că va fi o soluție nedefinitivă, vom încerca să găsim apartamente în stare bună, dar fără un confort mare. Alegerea casei visurilor este total diferită. Deoarece este văzută ca o investiție definitivă și destinată să rămână în timp. Motiv pentru care nu este surprinzător modul în care cheltuielile maxime, în acest caz, au crescut.

Dar pe lângă aceste date pur numerice, există un alt element de detașare între cele două tipuri. Aceasta este zona în care preferați să vă mutați. Temporar sau permanent. În cazul achiziției propriu-zise, sunt preferate zonele adiacente marilor aglomerări urbane. Eventual aproape de zone rurale mai naturale. Și ghiciți ce caută viitorii subscriitori ai unui contract de leasing? Exact opusul! De fapt, pentru chirii se optează pentru soluții centrale.

Fie că sunt perfect conectate la rețeaua urbană sau, pentru cei care doresc să cheltuiască mai mult, în partea cea mai plină de viață și principală a metropolei.
Dacă, pe de o parte, trebuie deci să îndeplinim dorința de independență și detașare de realitatea urbană, pe de altă parte, apare ideea de a ne simți o parte integrantă a orașului. Deși, în imaginația colectivă, a existat, așadar, o singură cale de alegere, care a unit ambele tipuri, în realitate, așa cum se poate vedea din rubrica noastră, diferențele sunt evidente. Cum va fi situația în câteva luni? Va exista o nouă modificare sau soldul va rămâne neschimbat? Pentru a răspunde la această întrebare, va trebui să așteptăm. Dar, între timp, rămâneți la curent cu portalul nostru. Mereu aici, mereu cu Realigro!

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB