Marea Britanie: chiria convenabilă

După ieșirea din Uniunea Europeană, Marea Britanie a continuat să rămână în vizorul multor potențiali cumpărători. Farmecul Londrei, dar și al tuturor celorlalte orașe aparținând acestui stat, persistă. Prin urmare, după un an foarte lung, punctat și de diferitele blocaje din cauza urgenței pandemice, ne întrebăm cât de mult merită să vă mutați în Regatul Unit în loc să plătiți o chirie lunară. Motiv pentru care astăzi, la Realigro am decis să creăm un articol pentru a da un răspuns la această întrebare. În câteva rânduri, vom încerca să descriem imaginea generală a situației actuale din Marea Britanie în ceea ce privește piața imobiliară. Deci, dacă sunteți gata, putem începe rubrica noastră astăzi!

Putem spune că Marea Britanie trece în prezent printr-un moment de cotitură. Inaugurată de Brexit, noua pagină din istoria acestei națiuni, se caracterizează printr-o prăbușire notabilă a chiriilor. Nu ai mai văzut prețuri atât de mici din 2014! Conform statisticilor, în acest moment istoric este mai ieftin să plătiți o chirie lunară decât un credit ipotecar. Pur și simplu, merită să semnezi un contract de închiriere, mai degrabă decât să cumperi o casă nouă.

Dar despre ce cifre vorbim? În primul caz, începem cu o chirie medie de 1.224 € pe lună. În al doilea rând, însă, cifra este de aproximativ 1.307 EUR pe lună. O diferență minimă care te face să gândești. De asemenea, trebuie amintit că urgența pandemică a provocat o scădere a cererii de case de închiriat, în special în Londra. Pentru că prețurile sunt prea mari. Motiv pentru care, pentru a evita o criză imobiliară și în același timp o devalorizare a proprietăților aflate deja pe piață, costul chiriilor a scăzut. Și asta nu este tot! Mulți proprietari imobiliari au decis să-și transforme casele de vânzare în case de închiriat. Acest lucru se datorează faptului că cererea pentru acesta din urmă a crescut de atunci. Prin urmare, putem spune că linia de salvare pentru mulți proprietari a fost tocmai aceasta.

Acela de a-și transforma casele de vânzare în proprietăți de închiriat. Dar să ajutăm cu numerele. Deși a existat o creștere anuală de 7% a chiriilor, acest tip de contract este încă convenabil în comparație cu cumpărarea unei case.
Diferența (în termeni monetari), în unele cazuri, chiar depășește 200 de lire sterline.

Evident, totul depinde și de zonele selectate. Dar niciodată, ca în acest caz, nu este cu adevărat posibil să se generalizeze fenomenul afirmând că pe scurt, în Marea Britanie este mai convenabil să se semneze un contract de închiriere decât unul de vânzare.

Un element decisiv care a mutat interesul potențialilor cumpărători spre primul tip menționat mai sus a fost și creșterea și complexitatea condițiilor de finanțare. O birocrație foarte riguroasă (poate prea multă), combinată cu o perioadă critică precum cea pe care o trăim, a generat o situație fără precedent.

Dar care vor fi implicațiile pentru imobilele britanice în următoarele luni? Va continua să fie preferat un contract de leasing în locul unui contract de cumpărare sau va reveni mai devreme sau mai târziu la investiția imobiliară reprezentată de cumpărarea unei proprietăți?

În prezent nu putem oferi un răspuns, dar dacă doriți să fiți la curent cu acest subiect și cu multe alte subiecte legate de imobiliare, continuați să ne urmăriți!

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB