Arta reciclării: când lemnul este din nou la modă

Știați că în ultimul an, lemnul a revenit la a fi un material cu adevărat căutat în design? De fapt, începând de la începutul urgenței pandemice, nevoia de a avea un contact constant cu natura a crescut acasă. Chiar și în cele mai îndepărtate puncte geografice de verdeață. Prin urmare, putem spune că 2020 a readus la modă un material pus deoparte și înlocuit cu altele mai ușor de găsit. Dar și mai ieftin și mai versatil.

Vorbim despre lemn. Astăzi vrem să vă informăm nu atât de mult despre utilitatea acestui material fantastic, ci despre ceea ce oamenii caută de fapt acum și despre cum să profite la maximum de el, chiar dacă ... reciclat!
Așadar, iată un articol care, pe lângă faptul că este informativ, poate fi util și pentru dvs.! Să începem!
Presupunem că moda vine și pleacă. Dar se pare, conform statisticilor, că lemnul nu va fi o tendință trecătoare. Mai degraba. Plecând de la o nevoie neașteptată, cum ar fi aceea de a nu pierde contactul cu natura, s-a dovedit acum a fi fundamentală pentru a putea moderniza casa cu un design inovator.

Dar mai sunt multe. Nu este doar o revenire teoretică la natură. Dar practic. Omul a redescoperit frumusețea verzii chiar și în propria casă și cât de important este să protejăm mediul înconjurător, pentru a-l re-aprecia odată cu eliminarea tuturor restricțiilor care îl împiedică să ducă o viață normală. Prin urmare, dragostea pentru natură a dus atât la achiziționarea de mobilier din lemn, cât și la respectarea mediului. Puneți simplu: lemn reciclat. Iată, deci, cum s-au combinat economia și dorința de verde. Dar, în procesul de alegere, dacă doriți să urmați și această tendință, la ce ar trebui să vă uitați pentru a evita problemele sau alegerile mai rele, neecologice?
Certificări ecologice! Acestea sunt primele semne care trebuie luate în considerare atunci când doriți să optați pentru acest material, fără a afecta. Cele mai importante organizații includ:

- PEFC: aceasta este o organizație non-profit care promovează gestionarea durabilă a pădurilor. O adevărată organizație internațională bazată pe recunoașterea reciprocă a standardelor de gestionare durabilă a pădurilor

- Marca FSC, care, citând textual, „identifică produsele care conțin lemn din păduri gestionate într-un mod corect și responsabil în conformitate cu standarde stricte de mediu, sociale și economice”.

Prin urmare, dacă aceste semne sunt afișate pe un produs din lemn, înseamnă că se face o alegere conștientă, precum și un impact scăzut asupra mediului. Dar este, de asemenea, necesar să vă amintiți un alt element util pentru utilizarea lemnului reciclat în propria casă. Versatilitatea sa.

După cum sa spus anterior, acest material păstrează proprietățile de bază ale lemnului în sine, dar are valori adăugate pentru cei care îl aleg. Una dintre acestea este capacitatea de a rezista la timp și la uzură fără a necesita îngrijire și întreținere speciale. În plus, costul cumpărării oricărei piese de mobilier din lemn reciclat este mult mai mic decât unul nou.
Deci, aceasta va fi doar o modă sau începutul unei tendințe eco-durabile?

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB