Kentucky la salvare: boom-ul imobiliar din Louisville

2018 în America a adus multe schimbări în fiecare domeniu, atât la nivel instituțional, cât și la nivel economic. Dintre toate acestea, se remarcă în lumea imobiliară, un mic oraș din Kentucky, care a vorbit mult despre el însuși și care continuă să fie subiectul studiului de către mulți economiști.

Să aflăm de ce.



Orașul în cauză este Louisville, o realitate fermecătoare, fondată în 1778 și încă reprezintă cel mai mare oraș din Commonwealth of Kentucky. Unul dintre cele mai vechi orașe din vestul Apalacienilor, astăzi a devenit centrul lumii imobiliare.

Dacă sunteți interesat în căutarea unei proprietăți în Kentucky, știți că nu sunteți singurul!
Prima parte a anului 2018 a fost marcată de un fenomen unic și particular.
Prețurile locuințelor au continuat să crească mai repede decât un termometru din Africa.
Într-adevăr, de la 1 ianuarie până în 30 iunie, piața cărămizii Louisville a înregistrat o creștere medie de 6%.

A crescut de la 200 la 217.100 dolari în șase luni, cu o creștere a cererii de 50% față de 2017.

Care este această abatere puternică față de anul precedent?

Lipsa este, fără îndoială, dată de lipsa unui inventar al proprietăților disponibile (mai puțin de 7% față de ultima jumătate a anului 2017).
Numărul de apartamente vândute între 1 ianuarie și 30 iunie a fost de 8.515, comparativ cu 8.000 în 2017. Exact cu 2,2% mai puțin.

Lipsa de stoc este o sabie cu două tăișuri. Fără îndoială este un factor pozitiv pentru vânzători, care aduc un avantaj economic puternic întregului sistem imobiliar. În timp ce un aspect negativ este, fără îndoială, legat de potențialii cumpărători care, dorind să obțină o proprietate în Kentucky, se află într-o gamă mult mai limitată de opțiuni și la prețuri mult mai mari.

Dacă sunteți interesat, trebuie să vă grăbiți, deoarece piața, precum și creșterea, tinde, din cauza lipsei de stocuri, să reducă proprietățile disponibile.

Și ratele dobânzilor?
Tot în acest caz, acestea au crescut într-o manieră exonențială, iar împrumuturile ajustate la o rată fixă la 30 de ani la aproximativ 4,6%.

Piața este încă solidă în cel mai mare segment, cu proprietăți cuprinse între 500.000 și 999.999 de dolari. Creșterea, chiar și limitată, a fost resimțită și în cazul clădirilor cu o valoare mai mare decât această gamă (cu 41% mai mare).

Se întreabă cât de lung poate dura acest boom.
Datele statistice prezic o tendință continuă care ar putea să se diminueze doar spre sfârșitul anului 2019. Trebuie doar să așteptăm!

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB