Prețurile imobiliare din Hawaii cresc: coșmarul din 2018

Hawaii, un paradis minunat care se transformă în prezent într-un iad pentru piața imobiliară. Conform datelor statistice, prețul mediu al unei locuințe de o singură familie a atins maximul său istoric. 800.000 de dolari, acesta este prețul.



Interesul investitorilor în achiziționarea unui apartament în Hawaii este îngrijorător, atât de mult încât chiar și cercetarea pe această destinație foarte căutată devine din ce în ce mai rară și se concentrează numai pe perioade scurte de ședere.



Ultimul sondaj a avut loc abia în decembrie. De la o lună la alta, prețurile cresc cu 3% mai mult decât cele precedente, cauzând principiul bulei imobiliare.



Cauza acestei creșteri își are rădăcinile în erupția vulcanică a vulcanului Kilauea, care a distrus 600 de case.

Doar pentru a obține o idee, cantitatea de lavă care scapă din vulcan este suficientă pentru a acoperi 50 000 de piscine olimpice. Prin urmare, nu este greu de înțeles atât amploarea, cât și gravitatea pagubelor, nu numai pe piața imobiliară, ci și pe întregul sistem economic.



Din cauza acestui fenomen neașteptat, a fost necesar să se mărească nivelul prețurilor la proprietăți, majoritatea fiind moștenite și extrem de luxoase (vilele care datează din anii '60 se numără printre cele mai populare pe piața imobiliară).



Problema nu este atât creșterea prețurilor la proprietăți. Cât de mult incapacitatea de a le revinde.

Din nou, potrivit datelor statistice, numărul de condominium-uri vândute în luna noiembrie a scăzut cu 15%.



Președintele consiliului de relocatori Honolulu, Darryl Macha, a declarat că "vânzările de pe piața rezidențială din Oahu se normalizează, în ciuda creșterii stocurilor în ultimul trimestru al anului 2018".



Cu toate acestea, este necesar să se pună în aplicare o politică care să vizeze nivelul prețurilor, considerând că peste 2/3 din casele vândute pe piață sunt evaluate la peste 800.000 de dolari, în timp ce condominii nu scad sub 500.000 $.



De asemenea, trebuie amintit faptul că insolvența ipotecară a crescut și după erupția vulcanică, expunând multe persoane la riscul de blocare a pieței.

Adăugat la acest lucru este, de asemenea, rata ridicată de delincvență, care, evident, nu ajută Hawaii să se recupereze.



Se speră că anul 2019 ar putea fi anul recuperării acestui paradis care se confruntă cu o amărăciune bruscă, dar din păcate extrem de lungă.

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB