Proprietate cu vedere la mare: în Irlanda este boom-ul, dar la ce preț?

Dublin, Galway, Causeway Coast, Dingle este răsfățat pentru alegere când vine vorba de această națiune. Dealurile și marile expansiuni au făcut obiectul a numeroase capodopere cinematografice: întreaga saga Twilight, Star Wars, Harry Potter pentru a numi câteva.

Cu o lungă istorie marcată de războaie și lupte pentru supremație de către puterile mondiale, Irlanda este astăzi stat membru al Uniunii Europene și este o republică independentă și suverană.



În ciuda faptului că nu este utilizat pe scară largă, este bine integrat în economia internațională, fiind cel mai mare exportator mondial de software și servicii legate de sectorul terțiar avansat.



Și la nivelul imobiliar?



Ronan Lyons, un economist bine-cunoscut, a analizat un fenomen extrem de unic, care îi determină pe investitorii care doresc să cumpere case în Irlanda nebuni.

Analizând peste un milion de înregistrări pe diferite site-uri imobiliare din țară, a apărut o cifră specială care a unificat aproximativ 60% dintre părțile interesate (sau contracte de vânzare sau de închiriere).

Cumpărați o priveliște spre mare.





Până acum, ar părea totul în normă, deoarece Irlanda are o coastă minunată cu un peisaj natural spectaculos.



Unde este obiectul detaliat al acestei cercetări?



În ciuda creșterii substanțiale a prețului de achiziție al locuințelor, proporțional cu apropierea de mare, piața imobiliară din Irlanda este condusă de casele cele mai scumpe, pe cele mai înalte și coaste, care garantează o scufundare completă în natură.



Casele situate pe o rază de 1 km de plajă își măresc valoarea cu cel puțin 6.200 de euro, în timp ce cele care se găsesc la 500 de metri de stânci sunt în medie 7000 de euro.



Aceste cifre atribuie ceea ce nu a fost cuantificabil de mult timp: valoarea mării asociată cu o locuință.



În termeni procentuali, vorbim de 35% mai mult decât prețul de achiziție al unei case din centru.



Acestea din urmă încep de la o bază de 200.000 de euro (locuințe standard) până la 500.000 atunci când vine vorba de vile sau case cu grădini mari și piscine.





Dacă, cu un decalaj de până la 7.000 de euro, puteți fi mângâiat de briza mării, cum puteți spune nu unei investiții similare?



Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB