Realitatea febrei din Salento: de aceea VIP-urile o aleg.

Italia se mândrește cu numeroase locuri de frumusețe extraordinară dinspre nord spre sud, fiecare având caracteristici diferite. Fără îndoială, unul dintre locurile care, în ultimii ani, a fost deosebit de reușit din punct de vedere internațional, este Salento. Teritoriul are vedere la două mări: Ionian și Adriatic, care, atunci când se întâlnesc, oferă un spectacol minunat observatorilor care se află lângă Punta Palascia.



Stele în istorie și o cultură care își are rădăcinile în Grecia antică, Peninsula Salento a fost aleasă de numeroasele vedete și vedete internaționale ca loc perfect pentru a-și construi propria casă. Primul care a inaugurat această febră imobiliară a fost Helen Mirren, alegeri similare ale lui Francis Ford Coppola, Meryl Streep, Vasco Rossi, Madonna și Bono Vox. Dar ce conduce aceste celebrități să rămână și să cumpere apartamente în Puglia?



Fără îndoială, apropierea de mare este una dintre pietrele de temelie ale acestei alegeri. Fie că sunteți pe coasta Adriaticii sau Ionică, peninsula oferă unele dintre cele mai frumoase plaje și coaste din Europa. Din punct de vedere artistic, cei care vizitează zona se pot pierde doar în barocul Lecce, care a fost adesea fundalul numeroaselor filme ale regizorului Ferzan Özpetek, atât de mult încât aceiași oameni au redenumit "Piazzetta Carducci" în "piazzetta Özpetek". Alimentele și vinul joacă, de asemenea, un rol important: faimosul vin "Negramaro", Gambero Viola di Gallipoli și Pasticciotto.





Dar cât costă să cumperi o casă în Salento?

Acesta începe de la un minim de 75.000 € pentru casele din zonele interioare, 150.000 € pentru vechile vile din orașul baroc, până la maximum 300.000 € pentru proprietățile recent renovate la câțiva kilometri de coastă. În ceea ce privește casele închiriate, soluțiile sunt și mai variate. Casele de fermă sunt foarte aglomerate, case vechi în verde din țara Salento, renovate în culori deschise (de obicei alb) și pereți "uscați" (tipic zonei).

Prețul este de aproximativ 30 € pe noapte. Este, de asemenea, posibil să stați aproape de coastă în apartamente cu grădini mari pentru 450 € pe săptămână. Dacă sunteți în căutarea de relaxare, într-o stațiune fabuloasă puteți profita de facilități cu spa interioare, piscine și grajduri, ideale pentru familii sau cupluri, cu prețuri începând de la 110 € pe persoană. În plus față de serviciile oferite de hotelieri, merită să ne amintim că există numeroase festivaluri și târguri de produse tipice care, mai ales vara, animă comunitatea Salento.

Fiecare sat oferă vizitatorilor posibilitatea de a se imersa în cultura locului prin arome, muzică tradițională și decorarea inconfundabilă a peisajului. Printre cele mai cunoscute evenimente amintim "La Notte della Taranta" din Melpignano, seara folclorică, în care muzica populară și "pizzica" sunt principala atracție, adunând turiști din întreaga lume în fiecare an.

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB