Bubble imobiliare în Australia: cheia este în investițiile străine

Chiar și una dintre cele mai avangardiste națiuni cu cel mai înalt nivel de bunăstare din lume, se confruntă cu o perioadă de criză în sectorul imobiliar, care afectează pe cei interesați să cumpere o casă în Australia.

De fapt, Australia încearcă să controleze balonul prețurilor locuințelor, în special în orașele mari, prin intermediul investițiilor imobiliare străine, orientate către

mai mult în case noi.



Preturile imobiliare sunt atat de mari, incat ofera unuia dintre cele mai mari orase australiene, Sydney, cel de-al doilea cel mai scump oras din lume, al doilea doar in Hong Kong.



În ciuda volumului tranzacțiilor nu este atât de mare, prețurile locuințelor au crescut

dintr-o dată.



Motivul pentru care, guvernul australian, a început să reducă cererea puternică de cumpărare, pentru a remedia acest impas care anesteziază țara, restricționând cercul pentru cumpărătorii eligibili, doar pentru o țintă extrem de bogată.



Se speră că prețurile de caramida, pot fi reduse cel puțin până la 30% din valoarea imobilului, pentru a reveni la o situație de pe piața imobiliară și liber de aceste bariere non-indiferente.



Regulile pentru a proteja toți potențialii cumpărători au intrat în vigoare încă din 2016, când situația a fost mai puțin dramatică.



Dar creșterea puternică a populației (mai ales din cauza tinerilor care, în fiecare an, văd în Australia "terenul promis" pentru autodeterminare) a provocat o creștere paralelă a cererii.



Trebuie remarcat faptul că costul vieții pe continentul australian este unul dintre cele mai înalte din lume, dar oricine poate, chiar și cu mai multe locuri de muncă (înregistrate în mod regulat), să obțină un nivel foarte ridicat de bunăstare, precum și o bază economică solidă.

Deci, pentru un rezident, acest bubble fantomă este vizibil într-o oarecare măsură.

Problema este tocmai pentru străinii care, pentru o necesitate evidentă, trebuie să găsească un apartament pentru a se deplasa pe acest continent.



Prognozele anunță că imposibilitatea pentru mulți cumpărători de a-și permite luxul (pentru că acum este de lux) de a cumpăra o proprietate în Australia, îi va conduce pe acesta din urmă să aleagă să semneze un contract de leasing sau, mai rău, să opteze pentru o altă țară.



În acest sens, piața cărămizilor australiene va avea tendința de a slăbi și o scădere a prețurilor va fi posibilă pe pragul estimat (și, mai presus de toate, sperat) de către guvern.



Sperăm pentru momente mai bune!





Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB