PREZENTAREA PIEȚEI PE PIAȚA GIBRALTARULUI

Piata imobiliara din Gibraltar este "puternica" datorita unei economii in crestere si a somajului foarte scazut. În ultimii ani, teritoriul a devenit un hub pentru industria jocurilor de noroc online și pentru companiile de servicii financiare tehnologice, care împreună reprezintă aproape un sfert din locurile de muncă ale zonei.

Gibraltar este de doar 2,6 kilometri pătrați și se află în prezent în plină expansiune, în timp ce dezvoltatorii încearcă să satisfacă cererea de locuințe provocată de afluxul de lucrători străini, mulți dintre ei favorizând evoluțiile moderne din jurul porturilor Ocean Village și Queensway Quay.

De asemenea, guvernul încurajează reamenajarea cartierului Upper Town, o zonă istorică și foarte elegantă, care a fost abandonată. Un fost cartier de poliție a fost recent transformat în apartamente.

În ultimii cinci ani, prețurile locuințelor au crescut în mod constant. Un nou apartament de înaltă calitate se vinde pentru o medie de aproximativ 5.500-6.000 de lire sterline pe metru pătrat, comparativ cu aproximativ 4.500-5.000 de lire sterline acum cinci ani.

Piața de închirieri este, de asemenea, foarte puternică.

Pe parcursul anului următor, aproximativ 400 de unități noi cu un dormitor cu patru dormitoare vor deveni disponibile, iar alte 500 până la 600 de studiouri și 1 dormitoare se află în etapele de planificare, care ar putea supraîncălzi capătul inferior al pieței, ca speculatori și investitorii de tip "buy-to-rent" se învârtesc. Majoritatea oamenilor care vin să locuiască și să muncească în Gibraltar.

Aproximativ trei sferturi dintre cumpărătorii străini sunt britanici. Restul sunt mai presus de toate europene, deși există și israelieni și australieni.

În timp ce cererea este condusă în mare parte de forța de muncă importată, piața puternică de închiriere atrage, de asemenea, investitorii străini.

Structura fiscală a guvernului tinde să atragă indivizi bogați, deoarece nu există câștiguri de capital sau impozit pe succesiuni.





[de la NYTimes]

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB