Piața imobiliară de lux în Riviera italiană

Riviera italiană are două piețe de lux: estul Rivierei di Levante, care include locurile turistice turistice din Portofino, Santa Margherita și Cinque Terre; și vestul Rivierei di Ponente, care se întinde de la Genova la Franța. Cele două zone sunt similare, însă estul este mai mult decât supraevaluat și, ulterior, mai scump.
Proprietățile de exemplu din Portofino și Santa Margherita vin de la 15 000 la 20 000 de euro pe metru pătrat. În vest, în jurul San Remo și Imperia, prețurile se situează între 6 000 și 7 000 de euro pe metru pătrat.

Proprietățile de lux încep de la 1,5 milioane de euro pe Riviera de Vest și se ridică la 2,5 milioane de euro în Cinque Terre și 5 milioane de euro în Portofino și Santa Margherita.

Prețurile de lux de pe Riviera Occidentală au crescut cu aproximativ 1% pe an începând cu anul 2016 după scăderea în timpul recesiunii globale din 2008. Pe Riviera de Est, prețurile de lux au fost stabile în cea mai mare parte în ultimii ani, deși în zone deosebit de râvnite au crescut cu până la 5% pe an, din cauza unei liste limitate.

Cumpărătorii străini de proprietăți de lux de pe Riviera de Vest tind să fie europeni, dar nu există nici o naționalitate predominantă. În ultimii ani, există cumpărători din Germania, Franța, Elveția, Monaco, Scandinavia, Marea Britanie, Rusia, Statele Unite și Australia.





[de la NY Times]

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB