Construcția germană: boom-ul în 2018.

După ce a fost separat de 28 de ani de la "Zidul Berlinului", Germania sa răscumpărat atât din punct de vedere social, cât și din punct de vedere economic, devenind astăzi una dintre cele mai renumite puteri la nivel internațional. Progresul a început imediat, atingând punctul culminant al succesului din punct de vedere al clădirii în 1995, cu reconstrucția Berlinului de Est: 603 de mii de apartamente construite, cu o criză structurală anexată care a redus în jumătate locurile de muncă din sector.

În anii următori - mai puțin strălucit tocmai din cauza fazei menționate anterior - numărul de apartamente noi a scăzut neîncetat, pentru a atinge cele 160 de mii de unități din 2009. Din 2009 până în 2012 - într-o perioadă de criză monetară - a condus la atingerea unui nivel mai ridicat, în creștere cu aproximativ 20%.

Conform notei comunicate la începutul lunii iulie de Statistische Bundesamt, în anul 2012 au fost ridicate aproximativ 200.600 de apartamente: cu 10% mai mult decât în 2013, unde "plus" era de 15%. Și aici situația demografică influențează foarte mult economia: odată cu sosirea în Germania a aproximativ 1 milion de refugiați în 2016, cererea a atins niveluri exorbitante. Acesta din urmă, asociat cu o contribuție de 15 miliarde de euro de la guvern pentru a restaura drumurile și podurile, a mărit considerabil vânzările din sectorul construcțiilor cu 2,3%, atingând în 2017 cele 235 de miliarde de euro.

IFO (Institutul de Cercetări Economice - München) a constatat că în acei ani, cetățenii și-au investit economiile considerabil în domeniul imobiliar, în condițiile în care ratele scăzute ale dobânzilor ale BCE au împins tot mai mulți germani să aleagă mai degrabă decât prin conturile normale de economii.

Se estimează că numai aproximativ 300 mii de apartamente au fost finalizate în 2016, iar ocuparea în sectorul de 790 mii de angajați, cu 10% mai mult decât în 2009. În primul trimestru al anului 2017, cifra de afaceri a construcțiilor germane, au înregistrat o creștere anuală de 14,3%.

Dar asta nu e tot.

De asemenea, creșterea a avut reduceri în ceea ce privește angajarea în domeniul imobiliar, ajungând cu 3,5% mai mult decât în anul precedent. O creștere de neoprit care nu sa oprit în 2017, dar care continuă astăzi chiar depășind toate așteptările. Potrivit Federației Industriei Construcțiilor din Germania, cifra de afaceri a crescut cu 7,8% în prima jumătate a anului, în timp ce construcția comercială pune turbocompresorul, învingând ratele rezidențiale în curs.

Și aici, datele pentru primele șase luni sunt clare: + 9,8% creștere a cifrei de afaceri și 11% creștere a comenzilor. Cifrele pentru clădirile publice sunt ușor mai scăzute, cu o creștere a cifrei de afaceri de 6% și o creștere a comenzilor de 5%. Cu toate acestea, nivelurile ridicate reprezintă doar un sector al unuia dintre cele mai influente state din vremea noastră.

Noile clădiri vor continua să crească din nou în 2019, la o rată de 7%. Îmbunătățirea, dar la niveluri mai joase, de asemenea, restructurarea cu o creștere de 2% față de 2017. Intrând în detaliu, construcția de unități rezidențiale este estimată să crească cu 3,3%, în timp ce non-rezidențiale 2,7%. Toate acestea se datorează bunei conjuncturi financiare a Germaniei și cererii ridicate de locuințe impuse de nevoia de a găsi locuințe pentru emigranții nou-veniti.

Dacă sunteți interesat să cumpărați o proprietate în Germania, puteți vizita site-ul Realigro unde veți găsi secțiunea corespunzătoare.

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB