Croația: din nou pe drum

Croația: din nou pe drum.

Cu o extensie de 56 de mii de km², cu vedere la Adriaticul, Croația este una dintre cele mai exclusive destinații în vogă în 2018. Nu numai pentru turism: de fapt, mulți străini au decis să se mute sau să cumpere o a doua casă în țara cu capital. Zagreb. Prima țară din Balcani care a intrat în UE (în 2013) aduce o istorie care nu este simplă, cu dominarea continuă a popoarelor care și-au lăsat amprenta. Din 1991 este o națiune independentă, făcând parte din fosta Iugoslavie de peste 70 de ani. Astăzi este o republică parlamentară semi-prezidențială.

Lăsând la o parte partea istorică, trebuie să fim atenți la motivul pentru care, astăzi, a reapărut din toate fronturile, până în punctul în care investitorii pot găsi și cumpăra o a doua casă în Croația. Legislația actuală prevede stimulente fiscale și alte tipuri de stimulente pentru investitori pe baza Legii stimulentelor pentru investiții (GU nr. 102/2015), a legii privind modificările și completările la legea privind stimulentele pentru investiții (JO nr. 25/2018 ) și a Legii privind proiectele de investiții strategice (GU nr. 29/2018).

Asistența pentru investitori este asigurată de agenția „HAMAG BICRO” pentru întreprinderi mici și mijlocii și AIK - Agenția de investiții și competitivitate. Investițiile străine directe au crescut cu 7,5% față de 2017, pentru un total de 1,8 miliarde de euro. Între 1993 și anul trecut, valoarea totală a IED a fost de 32,6 miliarde de euro, din care 2,4 miliarde de euro se referă la investiții dus-întors.

Principalul investitor este Olanda cu un total de 6,7 miliarde de euro investit din 1993; pe locul doi se află Austria (4 miliarde de euro), apoi Italia (3,4 miliarde), Germania (3 miliarde de euro), Luxemburg și, în sfârșit, Ungaria, cu aproximativ 2,8 miliarde.



Actualul guvern, aflat în funcțiune din iunie 2017, are printre priorități reînvierea economică, consolidarea fiscală, privatizarea și demararea unor proiecte energetice, ecologice și infrastructurale mari și numeroase. Iată cele două locuri de maxim interes și frumusețe) pentru a cumpăra proprietăți imobiliare în Croația: Zagreb nu este doar capitala și cel mai mare oraș din Croația, ci și centrul său pentru afaceri, învățământ superior, cultură, artă și timp liber. Centrul urban modern, cu o bogată moștenire istorică, atrage interesul multor expați în fiecare an.

Datorită climatului său și a mediului de viață plăcut, Zagreb ar putea fi destinația ideală pentru expatriația ta. Prețurile locuințelor variază între 160.000 și 200.000 de euro pentru o casă din centru. Istria și farurile sale sunt ideale pentru cei care doresc să se cufunde pe deplin în cultura croată „vedere la mare”. Prețurile pentru a rămâne într-un far pornesc de la 80 de euro pe noapte, pentru achiziționarea în loc de un apartament în zona Istriei, pe coastă, puteți vizita această parte a site-ului: Realigro Croația.

Costul lunar pentru a avea un nivel ridicat de viață în Croația este cuprins între 400 și 700 de euro. În mod evident, totul se bazează pe locația și tipul de cazare pe care îl preferați.

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB