Finlanda: prețurile cresc în capitală, dar națiunea încetinește!

Finlanda este parte, în imaginația colectivă, în cea roz a națiunilor deosebit de sensibile la tema sustenabilității. Ca atare, este considerată o realitate inovatoare, în ciuda simplității administrativ-birocratice.

 La nivel economic. este solidă și orientată spre comerțul internațional, bucurându-se de resurse primare, care sunt extrem de solicitate de multe alte țări. Și tocmai prezența acestor elemente naturale garantează, de asemenea, o unicitate structurală a clădirilor din sectorul imobiliar.

Dar, deși această introducere poate părea optimistă și optimistă pentru Finlanda, în realitate există în prezent probleme considerabile.
Sectorul imobiliar înregistrează rezultate anormale și fără precedent.

Dacă în capitala, de fapt, Helsinki, prețurile proprietăților continuă să crească datorită ratelor scăzute ale dobânzilor și îmbunătățirii generale a situației economico-financiare a țării.
Analizând în detaliu prețurile medii ale locuințelor, au crescut cu 3% față de ultimul trimestru al anului 2018, cele ale condominii cu 4% și, în cele din urmă, în ceea ce privește casele terasate, se vorbește despre o creștere de 2%.
Așa se întâmplă în Helsinki, dar situația nu este omogenă în întreaga țară.

În ansamblu, de fapt, prețul mediu al locuințelor vechi a crescut doar cu 1%,
Cu toate acestea, întrebarea continuă să scadă. Este suficient să spunem că, anul trecut, tranzacțiile globale au scăzut cu 10% pe o bază de 50.000 de unități, ca urmare a declinului anual anunțat deja în 2017 de către statisticile Finlanda. De asemenea, permisele de ședere pentru clădirile rezidențiale au scăzut cu 17%, pe baza a 33.600 de unități în primele zece luni ale anului trecut.

În ciuda faptului că economia finlandeză a crescut cu 3,4% la începutul anului 2019, creșterea din restul țării pare să se fi blocat tocmai din cauza sectorului imobiliar, care a fost ușor blocat de lipsa de cerere și de o ofertă excesivă.

Este temut că o fază a "bulei imobiliare" ar putea fi inaugurată într-una din țările nordice, unde criza pare să nu fi rădăcinat niciodată.

În 2000, doar pentru a sublinia modul în care și din moment ce această națiune a fost întotdeauna în prim plan, guvernul a eliminat cerința ca un nerezident să fie obligat să obțină un permis special pentru achiziționarea de bunuri secundare în Finlanda.

 Astfel, străinii au fost plasați pe același nivel cu finlandezii, deschizându-se pe piața imobiliară internațională și introducând noi portofolii străine în zona locală.
Cu toate acestea, este necesar ca străinii să solicite un permis de achiziție a proprietății în arhipelagul Ahvenanmaa.

Ce se va întâmpla în Finlanda în viitor?
Este dificil să găsești un răspuns, având în vedere că situația este deosebit de variată în întreaga țară. Sperăm ca cererea să poată reveni proporțional cu oferta pentru a garanta o mai bună viteză a economiei naționale.

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB