Scăderea prețurilor în Arabia Saudită: poate criza s-a terminat

Conform rapoartelor, prețurile caselor din Arabia Saudită au fost cele mai grave din întreaga lume, până în septembrie. Indicele imobiliar a scăzut de fapt cu 6%. Care este situația actuală din Arabia Saudită?

Iată datele pentru anul precedent:
• Prețurile pe zone rezidențiale au scăzut cu 6,3% în 2018.
• Prețurile apartamentelor au scăzut cu 3,5%
• Prețurile vile au scăzut cu 4,7%
• În 2018, indicele imobiliar al locuinței a scăzut cu 0,7%

Prin urmare, vorbim, în general, despre o prăbușire nu excesivă, dar totuși care nu trebuie subestimată. Credem că această circumstanță a fost prezentă și este încă din 2016. De ce putem vorbi despre o recuperare lentă?

Scăderea prețurilor s-ar putea încheia, deoarece a avut loc o recuperare lentă. În special, în primele săptămâni ale lunii septembrie, prețurile apartamentelor au crescut cu 0,5%. (dacă este ajustat la inflație, se numește 1,3%). În capitala Arabiei Saudite, Riyadh, prețurile apartamentelor au rămas neschimbate în ultimele trei luni. Chiar și pe segmentul de lux se vorbește despre o ușoară creștere.

Dar cine a încurajat investițiile imobiliare? Și mai ales, de ce?
În ultimii ani, saudiții și-au petrecut „petrodolarii” cu precauție, revenind din experiențele anilor ’80. În acest sens, au ales să opteze pentru o piață convenabilă, care probabil ar fi cedat în timp: cea imobiliară.

În plus, trebuie subliniat faptul că, după recesiunea anilor '90, a fost aprobată o lege privind investițiile străine în 2009. Această inițiativă a permis și permite non-saudiților să dețină o reședință privată cu condiția să obțină o licență de la Ministerul de Interne. Pentru a evita orice formă de speculație, este necesar să treacă cinci ani înainte ca vânzarea unei proprietăți. Singura limită este interdicția de a cumpăra imobile în orașele sfinte Mecca și Medina. (În aceste cazuri, contractele de închiriere sunt posibile, dar nu trebuie să depășească doi ani).

Prin urmare, este ușor de înțeles cum în ultimii ani, interesul pentru imobiliare arabe a crescut, având în vedere și comoditatea de a cumpăra o proprietate chiar și pentru un străin.
După ce am observat atunci că cererea de cumpărare a unei proprietăți s-a materializat în mod continuu și constant, este ușor de înțeles cum din partea ofertei, a fost corect să crești prețurile. Un pic pentru îmbunătățirea economiei locale, un pic pentru a aloca mai multă valoare unui activ care câștigă tot mai mult interes.

În ciuda faptului că economia ar trebui să sufere o încetinire fiziologică, randamentele care rezultă din imobiliare par să fie mai mult decât pozitive.
Prin urmare, cererea și oferta sunt la același nivel și, cu precauțiile cuvenite însoțite de politicile locale corecte, probabil că vom ajunge la o situație generală productivă și echilibrată.

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB