Rusia recuperează: investitorii străini domină piața

Am menționat mai devreme că 2018 nu sa terminat plăcut cu Rusia rece. În întreaga economie națională, dar mai ales în sectorul imobiliar, acest stat a suferit o puternică agitație, derivată și din tensiunile geopolitice care au caracterizat întotdeauna această țară.

 Dar în cele din urmă putem oferi o veste bună! Rusia se revine din această fază de stagnare, datorită intervenției capitalului străin. Principalele investiții se înscriu tocmai în sectorul imobiliar, care, potrivit datelor statistice, a atins valori istorice față de ultimii 10 ani.

 Noua forță motrice din spatele economiei celei mai reci din Europa este de 60 de miliarde de ruble pentru imobiliare comerciale și 70 de miliarde pentru investiții în proprietăți rezidențiale.
Tranzacțiile externe au reprezentat aproximativ un sfert din investițiile în proprietăți, pentru un total de 248 miliarde de ruble, în 2018. În acest an, deja în ianuarie, aceste praguri au crescut rapid și au avut rezultate mai mult decât pozitive.
Singura limită este reprezentată de sancțiunile în care este ușor de înfruntat, având în vedere că Rusia este încă un stat unic, atât din punct de vedere geopolitic, cât și din punct de vedere administrativ.

În ceea ce privește îmbunătățirea economică generală a Rusiei, nu putem menționa diferiți indicatori.
Prețul petrolului, principalul produs exportat de Rusia în întreaga lume, a crescut exponențial, iar rata inflației a scăzut cu o rată rapidă, ceea ce a dus în mod evident la o scădere a ratei dobânzii și, în general, la o abordare mai bună a investitorii străini în Rusia.
Cum a intervenit guvernul rus?

Pentru cetățeni, au fost introduse numeroase subvenții guvernamentale, cum ar fi scăderea ratei anuale a dobânzii de 5%, pentru a permite familiilor din ce în ce mai tinere să cumpere o proprietate chiar și la prețuri mai subvenționate. Totul este în mod evident orientat către o "economie cu mult mai rapidă și mai inovativă, care nu privește numai tații familiei, ci și tinerii care decid să investească pe piața imobiliară din Rusia.
Ca un impuls suplimentar pe piața imobiliară, ipotecile au fost subvenționate de către cei care intenționează să finanțeze noi proiecte de locuințe pentru a îmbunătăți și a încuraja construcțiile noi.

Care sunt prognozele conform economistilor din industrie?
Mediul macroeconomic rusesc este destinat să se modernizeze, grație acestor schimbări radicale, dar importante pentru întreg sistemul de stat. Deși numerele nu sunt întotdeauna de încredere, deoarece este întotdeauna necesar să se efectueze atât o analiză cantitativă, dar mai ales calitativă a sectorului examinat, rămâne faptul că în ultima perioadă economia rusă se revine după o perioadă de depresie profundă.

Prin urmare, se speră că va fi începutul unei revoluții în numele cărămizilor ruși!

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB