Prețurile din Emiratele Arabe Unite continuă să scadă: ceea ce se întâmplă cu proprietățile imobiliare

Este o realitate: piața imobiliară rezidențială din Dubai se confruntă cu o perioadă critică, caracterizată printr-un exces excesiv de aprovizionare. Declinul a început încă de la sfârșitul anului 2018, cu o valoare medie lunară de 8%. Dar asta nu e tot. În general, acest teren atât de emblematic și reprezentativ pentru luxul cel mai neîngrijit, în special în ceea ce privește proprietatea,
a găsit un deficit și în segmentul de lux.

În detaliu, prețurile vilelor au scăzut cu 8,97% (-7,5% ajustate pentru inflație) în aceeași perioadă examinată anterior. Adăugați la aceasta depresiunea profundă a pieței Abu Dhabi. De fapt, deja în luna februarie, scăderea indicelui prețurilor sectorului rezidențial a scăzut cu 7,12%, atât în ceea ce privește luxul, cât și pe cele mai accesibile.

Deci, de ce investitorii nu reușesc să se încreadă și nu investesc așa cum erau ei obișnuiți?
Până de curând, cumpărarea unei proprietăți în aceste zone ar fi fost sinonimă cu o investiție reală de-a lungul anilor, în termeni de valoare. Astăzi însă, având în vedere incertitudinea economică generalizată și mai ales o ofertă prea disproporționată față de cererea actuală.

În plus, în 2018, aproximativ 40.000 de unități au fost adăugate la totalul rezidențial Dubai și doar 8000 la cel al Abu Dhabi, ajungând la 251.000.

Dintre diferitele elemente care au afectat foarte mult această situație foarte instabilă, amintim:

• Capul federal de credite ipotecare, introdus în 2013, a împiedicat creșterea prețurilor rezidențiale în Abu Dhabi și Dubai.
• piața a fost, de asemenea, afectată de aplicarea taxei pe valoarea adăugată (TVA) în ianuarie 2018. 5% TVA se aplică în prezent numai vânzărilor la domiciliu la trei ani de la finalizarea proiectului. Vânzările în termen de trei ani de la finalizare au o rată de TVA de 0%.
• Departamentul de Teritoriu din Dubai a dublat recent taxele de înregistrare a proprietății de la 2% la 4% pentru a reduce cererea de bunuri imobiliare.

În general, însă, economia EAU a înregistrat o creștere față de 2018, după perioada de impas din anii precedenți. Potrivit previziunilor, creșterea economică ar trebui să fie accelerată, datorită sprijinului pentru numeroase activități.

În ceea ce privește randamentele brute de închiriere din Dubai, acum ei spun că sunt moderate.
Apartamentele aflate în prezent în frumoasa clădire din Dubai vin pentru aproximativ 4400 de dolari pe metru pătrat. Doriți să faceți o analiză mai detaliată:

• Apartamente de dimensiuni medii: o medie de 5.900 dolari pe metru pătrat (mp)
• Apartamentele mai mici (90 de metri pătrați) sunt mai ieftine, cu o vânzare de aproximativ 4.400 de dolari pe metru pătrat.
• Bazându-ne pe cercetarea din anii precedenți, ne imaginăm că apartamentele în mod semnificativ mai mici, de exemplu, de 70 de metri pătrați. și mai jos, ar putea obține venituri de închiriere de până la 7%.

În concluzie, putem spune că întoarcerea în Dubai este stabilă, dar zilele în care Dubaiul a generat întoarcerea stratosferică sunt acum încheiate.

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB