Suedia și piața imobiliară: noi probleme la orizont

De obicei, atunci când se face referire la țările nordice, în imaginația colectivă, bunăstarea este primul element caracteristic.

Cu greu se menționează cuvântul "criză", având în vedere că este un grup de națiuni deosebit de active și orientat spre dezvoltarea virtuală perenă în fiecare sector.
Cu toate acestea, 2019 nu pare să fi confirmat această situație.

 Într-adevăr, putem spune că, în ceea ce privește Suedia și mai ales piața imobiliară, realitatea pare să fi răsturnat total. De mai mulți ani a existat o lipsă de locuințe, iar prețurile locuințelor au crescut exponențial.
Politica privind locuințele în ultimii ani a avut un impact semnificativ, în special la nivel internațional, dar și la nivel local. Motivul pentru care au fost aplicate reformele și planurile care vizează protejarea teritoriului din punct de vedere al mediului, dar și stimularea semnării contractelor de cumpărare și vânzare.

Programul "The Million Program" se bazează tocmai pe cel mai rapid proces de urbanizare din Suedia. Multe case noi au fost construite în suburbii și erau în mod evident mai puțin atractive decât cele din centru. Motivul pentru care a fost pus în aplicare un plan de modernizare pentru a încuraja investitorii să achiziționeze proprietăți chiar și în zonele mai puțin metropolitane.

Cu toate acestea, construcția acestor apartamente noi nu a reușit să mențină un ritm constant până la depășirea creșterii bruște a ratei demografice.
De fapt, imigranții se confruntă cu multe dificultăți în găsirea unei proprietăți, având în vedere că capitala, Stockholm, este unul dintre orașele cu cea mai rapidă creștere din Europa.
Pentru a putea semna un contract de închiriere, trebuie să aveți numărul personal de identificare suedez.

 Costul mediu pentru închirierea unui apartament este de 6.500 SEK. Dar problema este timpul de așteptare pentru semnarea unui contract, deoarece există prea mulți cetățeni care doresc să obțină o locuință, dar disponibilitatea ofertei este strict limitată.

Dar de ce nu au fost construite mai multe case în Suedia?
Există multe motive, dar cele principale sunt următoarele:

• Prețurile terenurilor și costurile de construcție au crescut
• Subvențiile de stat pentru companiile de construcții au fost reduse
• Achizițiile de terenuri și aprobările de planificare durează prea mult și un proces excesiv de lung

Prin urmare, se poate observa că problemele legate de locuințe din Suedia nu s-au născut ieri, ci sunt rezultatul unei greșeli repetate în timp și a lipsei de flexibilitate, combinată cu costuri ridicate de construcție.
Boom-ul de construcție care, sperăm, poate să coboare cât mai curând posibil poate doar să atenueze o parte din această situație dramatică, dar să nu-l restabilească complet.
Prin urmare, se speră că, prin punerea în aplicare a noilor planuri de locuințe și a planurilor politice de amploare, Suedia își va putea recâștiga echilibrul.

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB