Imobiliare irlandeze și superstiție

V-ați gândit vreodată cât de multă cultură și superstiție ne pot influența viețile? De fapt, mulți oameni tind să fie ghidați (sau să evite să ia anumite alegeri) tocmai din credințele populare locale. Și în Irlanda, situația a luat dimensiuni cu adevărat excesive, afectând chiar și proprietatea imobiliară.
Conform datelor culese de principalele statistici, sectorul imobiliar irlandez este puternic afectat de numărul 13. De fapt, fiind considerat un număr nefericit pentru adresele din Irlanda, mulți tind să nu cumpere imobile cu domiciliul respectiv sau chiar să îl evite ca dată pentru tranzacție imobiliară.

Nu îndrăznim să ne imaginăm ce s-ar întâmpla dacă ne-am alătura și pe 13, vineri! Deși poate părea paradoxal, în Irlanda, la această dată, a fost detectată o scădere a tranzacțiilor în volum, deoarece este considerată una dintre cele mai nefericite zile din întregul an. Să ne uităm însă la numere. Te-ar putea face să te uimești, dar realitatea faptelor este că clădirile cu numărul 13 au o valoare mai ieftină de aproape 5.000 de euro în comparație cu media națională.

Cercetările au fost efectuate pe un istoric din ultimii 10 ani și, observând că situația nu s-a schimbat, ne putem imagina că legătura puternică cu tradiția și superstiția din Irlanda este destul de înrădăcinată. Economistul Ronan Lyons, economist la Trinity College din Dublin, a început cu un gând care face multe reflecții pe această temă.
Așa s-a exprimat:

 „În timp ce în imaginația colectivă, ne gândim la piața imobiliară ca la ceva extrem de rațional, determinat de forțe mari, care sunt dezvăluite în timpul schimbului, fiecare proprietate are nevoie de un cumpărător și un vânzător, adică persoane fizice care au propria lor viziune de lume, deci, un context cultural, care intră în joc împreună cu alți factori mici.

Prin urmare, superstiția în Irlanda joacă un rol fundamental în alegerea potențialilor investitori. Proprietățile cu numărul 13 sunt mai ieftine decât proprietatea medie și, în ciuda tuturor, când vine vorba de tranzacții, oamenii au tendința de a evita să facă afaceri vineri, 13! "

Prin urmare, explicația mai mult decât exhaustivă a economistului indică modul în care este posibil chiar și în imobiliare să fie influențat de logici departe de raționalitate.
Dar care sunt aspectele pozitive pentru piața imobiliară irlandeză? Fără îndoială, achizițiile din portofolii internaționale vor fi puțin legate de aceste tradiții superstițioase.

Motivul pentru care, investitorii străini, vor găsi oportunități unice în Irlanda vineri, 13 sau prin cumpărarea de proprietăți cu acest număr. Dacă, în schimb, analizăm situația largă, nu este posibil să înțelegem care vor fi prognozele pentru viitor. Se așteaptă a priori ca această circumstanță să se încadreze întotdeauna bine pe piața irlandeză și internațională, fără a-și modifica negativ echilibrul.

Cu toate acestea, dacă sunteți curioși să aflați mai multe, vă invităm să rămâneți actualizați pe portalul nostru, pentru a primi toate noutățile privind piața imobiliară mondială!

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB