Piața imobiliară din Grecia: cum și de ce se recuperează

Grecia a fost întotdeauna o destinație dorită atât de tineri, cât și de adulți și este renumită în toată lumea pentru frumusețile naturale și cultura sa unică și inimită.
În fiecare an, există mulți vizitatori care se hotărăsc să rămână într-una din insulele grecești, să se bucure de marea cristalină, plaje lungi și apusuri de soare frumoase.
Dar Grecia este, de asemenea, un teren care se dovedește a fi capabil să se răscumpere, pentru a ieși victorios chiar și după flagelul critic care a lovit toate sectoarele economiei și nu națiunea în sine.
În ciuda crizei care a preluat literalmente acest stat, atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere politic și social, 2019 pare a fi punctul de cotitură al Greciei.
De fapt, deja în primele zile ale lunii ianuarie s-au înregistrat rezultate excelente legate de politica orientată spre refacere a acestei națiuni, care părea a fi pe marginea abisului.
Motivul care a adus numeroase beneficii în diverse sectoare sa născut fără îndoială din cauza forței motrice a turismului.
Să vedem în detaliu cum.
Principalul program, numit Visa de Aur, a atras investitori majori în țară, permițând Greciei să participe activ la inițiativa "Road Silk", să intre pe piața chineză și, bineînțeles, să atragă cât mai mult posibil peninsula greacă capitalul străin posibil.
 Viceministrul economiei grecești, a subliniat modul în care acest proiect a făcut Grecia extrem de competitivă într-un timp scurt, permițând țării să extindă grupul de potențiali investitori și să le permită să aleagă să cumpere proprietăți imobiliare începând cu 250.000 de euro .
Investitorii activi sunt reprezentați de Turcia, Rusia, China, Egipt și alte țări din Africa de Nord, datorită posibilității de obținere a vizei, care intră în programul menționat anterior.
Visa "de aur" a adus într-adevăr rezultate excelente în ceea ce privește viteza de circulație a tranzacțiilor și multiplicarea acestora. Zeci de investitori care cumpără proprietăți obține automat un permis de ședere. În primele trei trimestre ale anului trecut, prețurile imobiliare au crescut anual cu 3%.
 În Salonic, proprietățile au crescut cu doar 0,8% din punct de vedere al prețului.
Dar rolul decisiv în acest teren a fost dat de cererea foarte puternică de închiriere de proprietăți, mai ales în numele turiștilor și muncitorilor.
 Investițiile rezidențiale pe bază de contracte de leasing au crescut cu 12%, permițând economiei grecești și, în special, pieței imobiliare, să conducă o întreagă națiune care a riscat doar câțiva ani în urmă să se vadă total în genunchi.

Ce să spunem, sperăm că Grecia poate continua să domine scena la maxim potențialul său!

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB