Barcelona și piața imobiliară: orașul devine "pentru cei bogați"

Se știe că unele locuri deosebit de fascinante nu sunt niciodată afectate de perioade critice ca celelalte. Indiferent dacă este vorba de vară sau de iarnă, de înaltă sau de joasă sezon, există acele orașe active și în special sub vizorul investitorilor 365 de zile pe an. Dar, de multe ori, se poate întâmpla ca, datorită acestei mari autonomii, curba ofertei să se poată îndrepta către un obiectiv bine definit: cel al investitorilor mai bogați. Toate acestea se întâmplă în prezent în Spania, tocmai într-unul dintre cele mai frumoase și turistice orașe: Barcelona.

De fapt, în primele luni ale anului 2019, pe piața imobiliară, nu a existat nici măcar o casă pentru mai puțin de 150.000 de euro. Acest detaliu, care aparent poate părea marginal, este, în realitate, un simptom al unei schimbări cu adevărat semnificative. Real Estate Barcelona se schimba forma, se adapteaza la o noua segmentare, cea a celor bogati.
Deja 2018 sa încheiat cu o majorare majoră a prețurilor locuințelor, chiar și la Madrid, capitala, de 16,4%, nivel care, la scară națională, sa dezvăluit cu o rată bună de 13% mai mare.

După prăbușirea care a văzut protagonistul Barcelonei, în anul 2007, în 2014, Spania a inaugurat o nouă eră: cea a unei tendințe pozitive care pare să fi atins nivelurile istorice. Problema care provine din această situație este dată de absența unui stoc rezidențial mare și variat, capabil să satisfacă orice cerere de pe piață, preferând, evident, un cerc mai restrâns și mai puternic din punct de vedere financiar.
Presiunea necontestată a cererii a provocat un fel de "efect de pâlnie" care reduce drastic posibilitatea de a găsi o nouă proprietate atât în Barcelona, cât și în Madrid. Motivul pentru care, în timp, proprietățile devin demodate, în timp ce nevoile investitorilor se schimbă și se schimbă în virtutea societății, a politicii și chiar a mediului înconjurător.
O altă zonă care reprezintă cel mai bine această situație atât de puternică din punct de vedere economic, dar mai presus de toate imobile, este așa-numita "Diagonal Mar", o zonă în care în 2018 vânzările au fost finalizate pentru 12.000 de euro pe metru pătrat. Evident, ne referim la vechile și luxoasele vile și mansarde echipate cu tot confortul și cu o vedere minunată la mare.

Cu toate acestea, există și facilități de un anumit nivel, cum ar fi hoteluri, convenții și centre comerciale, să nu mai vorbim de muzee și plaje private care atrag turiști din întreaga lume în fiecare an.
Cu toate acestea, tranzacțiile sunt în creștere, cu o creștere a vânzărilor de 8% față de 2017. Cei mai mari investitori ai cărămizii spaniole sunt italienii, urmat de americani și germani.
Ce să spun, se pare că cărămida spaniolă a devenit aur!

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB