Prețurile de proprietate cresc dramatic: cazul ciudat al Finlandei

Excelent sistem educațional, servicii impecabile, calitatea vieții printre cele mai înalte. Am putea continua pe termen nelimitat ... când vorbim despre Finlanda. Se pare că această țară este atât de perfectă, atât de mult încât să creeze o concurență puternică și sinceră cu SUA în multe feluri.

Cu toate acestea, acest exces în pozitiv a penalizat și încă penalizează un sector al acestei națiuni: cel al bunurilor imobile.

Potrivit raportului anual al Economist, găsirea unei locuințe în Helsinki se dovedește a fi extrem de costisitoare, atât de mult încât potențialii cumpărători să își poată schimba mintea atunci când încep să facă față prețurilor stratosferei ale acestui stat.



În Finlanda există aproximativ 2,6 milioane de case, dintre care 40% este o singură familie.

Transformarea demografică finlandeză a influențat foarte mult oferta, atât de mult încât să atingă un rezultat înfricoșător: mai puțini străini sunt interesați să investească în caramida finlandeză.



Deși sectorul construcțiilor a crescut considerabil, oferta a fost concentrată în zona capitalei, ceea ce a făcut atât de complicat să-și asume dreptul de proprietate asupra unei proprietăți la prețuri avantajoase.



Într-adevăr, cu cât este mai mare nevoia de a construi case noi, cu atât este mai mare costul care trebuie suportat.

Prețurile vânzărilor imobiliare oscilează în jur de 6 mii de euro pe metru pătrat, astfel încât nu pare să existe nicio distincție între piața medie și cea rezidențială de lux.



Și asta nu e tot. Prognozele indică o creștere constantă și probabil neprevăzută a prețurilor (garantată, de asemenea, de bogăția națiunii și de calitatea vieții ridicate, de valoarea incontestabilă).



Să vedem în detaliu zonele cele mai luxoase.

Districtul Lautasari, o insulă înconjurată de verdeață în Marea Baltică, începe de la 18 mii de euro.

Aici există case de o singură familie și vile, de asemenea moderne și recent construite, unele cu un doc privat pentru a vă acoperi barca.



În schimb, în interior, casele vechi ale secolului trecut încep de la 10.000 de euro pe metru pătrat.

Putem vorbi despre un balon speculativ? Acest lucru nu este încă clar, dar cu siguranță situația este departe de a fi convenabilă pentru investitorii mici care doresc un mic colț de pace în Finlanda.

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB