Colapsul investițiilor imobiliare în Rusia: cele mai recente știri

Cine na vrut niciodată să exploreze Rusia cu toată măreția ei?
În fiecare an există milioane de turiști care decid să viziteze acest teren atât de bogat în istorie și, în același timp, unic din punct de vedere economic, dar și social.
După lumea fotbalului din 2018, numărul de vizitatori pare să se fi oprit și, chiar și mai grav, economia în general este complet hibernată.
Conform unor studii statistice recente, Rusia trece printr-o perioadă critică, atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere social.
 În special, un sector care suferă foarte mult din această situație nefavorabilă este, fără îndoială, sectorul imobiliar. Imobilele de investiții imobiliare au ajuns la 2,9 miliarde de dolari în 2018, o scădere de 40% față de anul precedent (care în schimb sa ridicat la 4,8 miliarde de dolari).
Rezultatele sunt foarte apropiate de scăderea istorică a anului 2015, când economia a fost blocată, după o lungă perioadă de recesiune.
Cauza care stă la baza acestui rezultat constă în sancțiunile împotriva Rusiei care rezultă din volatilitatea noilor piețe principale și din scăderea drastică a prețurilor la petrol.
În prezent, spre deosebire de 2015, 2019 se caracterizează prin schimbarea marcată a curbei de echilibru a pieței (în acest caz, a imobilului) către linia cererii. De fapt, proprietățile de pe piața imobiliară din Rusia sunt mai puțin și mai puțin, dar și capitalul străin destinat să investească în cărămizi rusești devine din ce în ce mai redus.
 În special, sectorul birourilor rămâne singura forță motrice a întregului sistem, cu un volum total de 30%.
Sankt Petersburg a continuat să își sporească "cota" pe piața imobiliară din Rusia, dar cu un prabusit de 66% față de 78 în 2017.
Deși contribuția capitalului străin este încă mai mare decât în anii anteriori, nu se poate spune același lucru cu privire la investitorii naționali, care, din ce în ce mai puțin interesați de cumpărarea unei proprietăți în Rusia, tind să-și converge resursele economice-financiare sau alte sectoare sau chiar în străinătate.
Previziunile pentru anul în curs, de asemenea, nu par a fi pozitive. De fapt, este de așteptat ca creșterea economică să rămână în jur de 1,2%, datorită sancțiunilor.
Deci, se tem ca maximul pe care investițiile îl va atinge în 2019 va fi de 3,5 miliarde de dolari.
Chiar și sectorul hotelier, care pare a fi în plină criză, din moment ce ocuparea forței de muncă a scăzut la 55%, a provocat daune considerabile pieței imobiliare.
 În general, întreaga economie rusă se bazează pe afacerile interne și pe călătorii, petrecere a timpului liber sau afaceri, motiv pentru care lipsa de interes în aceste categorii economice a influențat în mare măsură întregul sistem.
Se speră că noul an ar putea fi norocos pentru acest teren care, din păcate, pare să fi înghețat toate cele mai bune cărți sub frigul rece al Moscovei.

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB