Renașterea imobilelor? Iată rezultatele primului semestru

Volumul investițiilor comerciale imobiliare la nivel mondial a crescut semnificativ față de anul trecut. În termeni financiari, se vorbește de peste 400 de miliarde de dolari doar în primul trimestru. Cu o ușoară creștere a nivelului economiei, în special în SUA și reducerea respectivă a ratelor dobânzilor, perspectivele pentru a doua parte a anului 2019 par, de asemenea, excelente. Care sunt aspectele care au caracterizat prima jumătate a anului curent?

• Investițiile globale (comerciale) imobiliare, definite drept CRE, cu operațiuni conexe la nivelul entității, s-au ridicat la 250 de miliarde de dolari americani în trimestrul doi 2019. O creștere de aproape 20 de puncte procentuale față de trimestrul precedent , dar într-o scădere netă (minus 7,5%) începând cu trimestrul doi 2018.
• Piețele americane, tocmai din EMEA și APAC, au înregistrat o revenire a investițiilor începând cu primul trimestru, dar o scădere a numărului de tranzacții ultra-mari, pe lângă lipsa de active de calitate pentru vânzare.
• Activitățile puternice de leasing au încurajat noua cerere din partea investitorilor pentru active de birou (standard).
• În ciuda creșterii tranzacțiilor în birouri, atât activitatea industrială, cât și cea hotelieră s-au stabilizat.

Investițiile în sectorul de birouri au deschis calea pentru creșterea trimestrului II. În special, în orașele Berlin, Tokyo, Boston și San Francisco, s-a înregistrat o creștere clară a valorii tranzacției de peste 50% pe o bază anuală.

 Rezultate uimitoare, având în vedere perioadele critice care au caracterizat întreaga economie mondială. În timp ce majoritatea sectoarelor care se încadrează în lumea imobiliară au avut mai puține tranzacții decât în ultimii ani, ofertele care depășesc 100 de milioane de dolari au excelat în sectorul de birouri.

La ce se datorează acest efect? cererea de la ocupanții de spații de birou de înaltă calitate a rămas ridicată datorită creșterii sănătoase a ocupării forței de muncă. Economia mondială se confruntă cu cel de-al unsprezecelea an al celui care este oficial cel mai lung ciclu de creștere, investitorii doresc ca activele trofeului stabile să poată garanta fluxuri de numerar substanțiale și potențiale dezavantaje.

În Europa, activitatea de investiții se îmbunătățește în unele părți ale Europei, în special în sectoarele de birouri și rezidențiale. Cu toate acestea, lipsa unor produse de calitate pe piață reprezintă o constrângere considerabilă, în plus, există încă incertitudini cu privire la politicile UE de control din ce în ce mai evazive și mutabile a rentei, care pot amortiza și descuraja interesul viitorilor investitori în sector. rezidențiale.

Asia, pe de altă parte, a devenit mai populară printre investitorii globali. În prima jumătate a anului 2018, doar 7,6% din totalul investițiilor asiatice au furnizat capital interregional. În prima jumătate a anului curent, intrările de capital interregionale au ajuns la 11%.

În special, investițiile în CRE ale occidentalilor din China și Singapore au crescut cu 350%, respectiv 71%, în prima jumătate a anului 2019, comparativ cu prima jumătate a anului 2018. Ce putem spune, sperăm că acest val pozitiv poate continua neîntrerupt în următorii ani!

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB