Creșterea prețurilor în Georgia: ultimele știri

Piața imobiliară din Georgia rămâne stabilă. Aceasta este cea mai recentă știre din lumea imobiliară. Astfel de date satisfăcătoare au fost încurajate și de alte sectoare, precum sectorul turismului în expansiune rapidă.

Dar cum s-au dezvoltat imobiliare în Georgia în cursul anului? Și, mai ales, de ce a crescut cererea în ciuda unei oferte limitate?

Să începem de pe fundalul anului trecut, prezent în Georgia. În 2018 și până în primul trimestru al anului 2019, prețul mediu al apartamentelor a crescut cu 7,1%.

Elementul decisiv a fost prezența acestei creșteri în întreaga națiune. La suprafață, întregul par să fie un factor departe de orice prognoză pozitivă. În schimb, potrivit celor reprezentate în schimb de principalele institute de statistică, creșterea prețurilor a contribuit pur și simplu la accelerarea economiei naționale și la introducerea de noi capitaluri străine în țară.

Printre principalele raioane care au înregistrat o ofertă de preț pozitivă, amintim:

- Samgori (24%)
- Krtsanisi (16%)
- Chughureti (15,1%)
- Gldani (14,1%)
- Didube (13,4%)
- Isani (12,1%).
- Nadzaladevi (10,1%),
- Saburtalo (10%),
- Mtatsminda (7,5%)
 - Vake (6,7%).

Prin urmare, îmbunătățirea sectorului imobiliar se va extinde probabil în sectorul bancar, ceea ce va înregistra o creștere disproporționată a clienților în ceea ce privește cererea de împrumuturi și credite ipotecare.

Din 2018, de fapt, economia din Georgia a crescut cu 4% și probabil se va extinde chiar până la sfârșitul acestui an, odată cu atingerea unor niveluri înalte fără precedent.
Un factor care a contribuit la acest val pozitiv a fost reprezentat și de introducerea, pentru străini, a posibilității de a cumpăra imobile, atât rezidențiale, cât și comerciale (cu excepția terenurilor agricole).

Dar care sunt volumele de vânzări?
În 2018, volumele de vânzări din capital s-au ridicat la 34.591 de unități, pentru un total de 4 miliarde GEL. Cu 31% mai mult decât acum un an. Dar vedem diferența dintre apartamentele noi și cele existente.
În primul caz, vânzările totale au crescut cu 23% față de 2018. Pentru cele noi, totalul a crescut cu 50%, încă în aceeași perioadă.

Cu toate acestea, sectorul construcțiilor este încă în scădere. Acest fenomen nu are încă cauze acreditate. Politicile guvernamentale nu încurajează în special sectorul.
Dar scăderea ratelor ipotecare permite imobilelor din Georgia să rămână la cel mai înalt nivel.
Pentru viitor, nu există date fiabile. Evident, atât economiști, cât și experți din industrie par a fi mai mult decât optimiști. Singura problemă este absența unei „oferte de natură să satisfacă o cerere din ce în ce mai mare și mai pozitivă.

Se speră că această prognoză va avea rezultatele dorite. Pentru moment, vă invităm să rămâneți actualizați pe portalul nostru, pentru toate noutățile de pe piața imobiliară mondială!

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB