Piața imobiliară olandeză ar putea să se răcească: de aceea!

Una dintre cele mai avansate națiuni din lume, deschisă și cu unul dintre cele mai puternice PIB-uri în termeni absoluți, Olanda pare să se confrunte cu unele dificultăți pe piața imobiliară. Casa lui Van Gogh pare să trăiască într-una dintre cele mai faimoase picturi ale sale: noapte înstelată, lipsită de formă și, mai presus de toate, confuză.

După câteva luni de supraîncălzire, proprietatea imobiliară a Țărilor de Jos pare a fi înghețată, hibernată de vântul înghețat al crizei. Conform datelor statistice, prețurile continuă să crească, riscând să atingă plafonul istoric. Dar problema este alta. În paralel cu această creștere, au fost descoperite unele recesiuni foarte grave din partea cererii. Din ce în ce mai puține case sunt cumpărate în această țară. Este suficient să spunem că în ultimul trimestru al anului trecut, aproximativ 8% din case au fost vândute mai puțin decât în 2017 (la prețuri cu adevărat exorbitante).

În unele domenii, ca și în capitala Amsterdam, numărul de contracte de cumpărare și de vânzare a fost aproape anulat. De fapt, mulți investitori sunt cei care, forțați de această situație atât de incomod, preferă să semneze un contract de închiriere.
Din ce în ce mai mulți oameni nu suportă aceste cheltuieli și pot opta pentru soluții alternative. Pentru a complica această situație, există și prezența proiectelor în curs de desfășurare pentru construirea a aproximativ 80 000 de case noi în 2019, care, probabil, nu vor fi vândute imediat. Proprietățile au rămas pe piață pentru aproximativ 25 de zile în 2017, și pe o perioadă de 28 în 2018. Astăzi, însă, o proprietate rămâne pe piața imobiliară pentru mai mult de o lună, uneori fără a avea un interes special în ceea ce privește cererea.

În ceea ce privește segmentarea investitorilor, cumpărătorii locali sunt mai puțin și mai puțin. Poate că acesta este singurul element pozitiv pentru economia olandeză, deoarece contribuția capitalului străin, în special a cetățenilor bogați, provoacă o deschidere mai extinsă către piața internațională.
Unul dintre puținele puncte forte ale acestei țări este dat de o economie încă puternică și solidă și de marele sensibilitate față de durabilitate, de asemenea în domeniul imobiliar.

În mod repetat, am găsit Olanda în topul "graficelor verzi și inteligente". De exemplu, boom-ul în casele mici a devenit rădăcină în acest pământ, care a reușit să combine conceptul de case mici cu cel al funcționalității în ceea ce privește protecția mediului.
Probabil că o astfel de situație dramatică, dacă ar avea loc într-o altă națiune, ar fi provocat daune mult mai critice și ireversibile. Chiar și în această situație, Țările de Jos reușesc să jongleze bine, grație unui sistem guvernamental, economic și social cu adevărat de invidiat.

Prin urmare, se speră că, după câteva luni, Țările de Jos pot recupera titlul de putere economică, depășind această fază critică și îngrijorătoare.

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB