Investiții imobiliare: cât au investit europenii din 2008?

Imobiliarele rămân o piață deosebit de activă, în special în Europa. În ciuda crizei, în ciuda creșterii prețurilor din marile orașe, care în unele cazuri fac piața inaccesibilă pentru mulți investitori, rămâne faptul că cărămida rămâne o garanție. Câștigarea unei proprietăți, de fapt, cu o cheltuială mai mult sau mai puțin semnificativă, este încă un obiectiv urmărit de mulți europeni. Acest lucru se datorează faptului că, pe termen mediu sau lung, o astfel de investiție poate fi cu adevărat productivă, dar și pentru că printre puținele certitudini prezente în prezent în Europa, deținerea unei proprietăți suplimentare este sinonimă cu securitatea viitoare.

Dar ne-am întrebat vreodată cât am investit din 2008 pe piața europeană de cărămidă? Cum se îndreaptă diferitele țări ale Uniunii către piața imobiliară? Pentru a înțelege mai bine situația în ansamblu, am selectat primele zece națiuni care s-au distins în acest domeniu. Vom înțelege cum a evoluat piața și, bineînțeles, cum evoluează în prezent.

În al zecelea loc, găsim Republica Cehă. Procentul veniturilor investite în această țară este de 8%. Un nivel demn de menționat, dacă luăm în considerare faptul că, în ultimele timpuri, această țară a fost reevaluată semnificativ de către investitori.

Pe locul nouă, auzi auzi, găsim Germania. Ei bine, da. Puterea germană nu reușește să se poziționeze în primele cinci. Poate din cauza prețurilor prea scumpe ale proprietății sau poate din cauza lipsei de interes pentru națiunea în ansamblu. Situația este totuși clară. Din 2008 până în prezent nu a existat un astfel de interes, care a permis acestei țări să domine scena.

Locul opt ocupat de cizma italiană. Bella Italia ajunge la 9,22%. Poate datorită frumuseții incontestabile pe care o găzduiește, pentru istoria sa sau pentru o criză care a scăzut semnificativ prețurile (cu excepția marilor orașe). Cert este că această țară a reușit să ocolească Germania (cel puțin în sectorul imobiliar). O răspândire imobiliară care a subvertit situația!

Imediat după Italia, identificăm Franța rafinată. Moștenirea artistică poate stimula cumpărătorii atât de mult? Rezultatul este destul de clar. Investitorii preferă mult această țară față de cele două precedente, în ciuda tulburărilor politico-instituționale, dar și în ceea ce privește securitatea (gândiți-vă la numeroasele atacuri care au afectat din păcate națiunea.

Sărim de la a șasea la a patra, respectiv ocupate de Belgia (10,05%) Olanda (10,18%) Finlanda (10,68%). Ajungem apoi pe podium. Spre uimirea multor cititori, pe locul trei îl găsim pe Cipru. Ciudat, dar adevărat, pentru a depăși Finlanda rece și sigură, țară renumită pentru căutarea perfecțiunii în toate sectoarele economice, o națiune caldă și nu atât de avangardă. Cipru se situează de fapt cu 11,02 puncte procentuale în primele trei.

Locul al doilea ocupat de Luxemburg. De la o stare atât de mică, dar bine organizată, ne puteam aștepta doar la un scor atât de mare. Un centru plin de mari oportunități, definit ca buricul Europei, credem că această poziție este mai mult decât meritată, indiferent de numere. Securitatea și oportunitățile de muncă percepute și-au făcut loc în inimile investitorilor, care au decis, de asemenea, să investească în capital, indiferent de cheltuieli.

Și în primul rând? Norvegia se află în topul clasamentului nostru. Venitul investit în această țară este de 11,37%. O națiune care garantează securitatea, ordinea și o calitate de viață formidabilă. Prețurile variază de la centru la periferie, dar, în principiu, preferăm să cheltuim mai mult, dar avem proprietatea pe o proprietate într-un loc care poate satisface multe așteptări.

Și tu, în ce țară vrei să investești?

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB