Boom în prețurile de proprietate? În Canada, sa încheiat!

Economia este aproape întotdeauna imprevizibilă. Există mai mulți factori care pot determina succesul unei strategii și eșecul altora. Practic, atunci când perioada înflorește, deși anumite prețuri pot fi mari, curba cererii nu se schimbă, ci se potrivește perfect cu curba ofertei.

Dacă, prin urmare, este ușor de înțeles când o națiune trece printr-o fază excelentă, pe de altă parte este imposibil să se prezică cât timp va dura această paranteză. Acesta a fost fenomenul care a afectat una dintre cele mai unice și invidiate state din lume în mai multe privințe: Canada!

După o creștere constantă și bruscă a prețurilor la proprietăți, în ultimii ani, până la nivelul maxim înregistrat în 2018, această țară înregistrează o încetinire puternică, urmată de un declin paralel, însoțit totodată de creșterea ratelor dobânzilor și economie lentă. Pe lângă scăderea cererii, există și o puternică slăbire a sectorului construcțiilor, care a fost întotdeauna un lider în națiunea canadiană.

Contractele de vânzare au scăzut cu 20% față de ultimul trimestru al anului 2018. Dar intram în această criză de sector chiar mai mult, cu o analiză și mai detaliată.
Potrivit Canadian Real Estate Association (CREA):

• Preturile apartamentelor au inregistrat venituri anuale de 4,85% - insa anul trecut au crescut cu 19,69%
• Casele cu terase au crescut cu 3,06% - dar anul trecut au crescut cu 12,07%
• Prețul mediu al unei case de o singură familie a scăzut cu 0,27%, în timp ce casele cu două etaje au crescut cu 0,4%.
• Prețurile la casele din Victoria evidențiază cea mai mare creștere de 5,95% față de 2018, urmată de Ottawa (5,8%), Hamilton (4,48%), Montreal (4,27%), Toronto 62%) și Vancouver (1,41%)).
• Prețurile locuințelor defavorizate din Calgary (-2,64%), Edmonton (-1,87%), Winnipeg (-0,49%), Quebec (-0,14%) și Halifax (-0,04% ).

Una dintre problemele care au generat acest impas, este dată, după cum am menționat anterior, de taxe extrem de ridicate. chiria brută este supusă unui impozit fix de 25 de puncte procentuale.

Totuși, nerezidenții pot alege să plătească, conform art. 216 din legea impozitului pe venit, impozite pe venitul lor net la rate federale progresive. Chiar și nerezidenții care aleg secțiunea 216 sunt supuși unei taxe de 48%.

De asemenea, vă reamintim că doar 50% din câștigurile de capital sunt supuse impozitului. Câștigurile de capital se calculează prin deducerea costurilor suportate pentru vânzarea și cumpărarea proprietății, a cheltuielilor de capital și a unor costuri precum adăugarea și îmbunătățirea proprietății.
Este important să rețineți că în Canada nu există taxe de moștenire sau moștenire!

Se pare ciudat, dar în toate acestea, există încă un punct de plus care permite pieței imobiliare canadiene să rămână pe linia de plutire. Vorbim despre costurile de tranzacție: foarte scăzute!

Ce să spunem, sperăm să putem activa politici care vizează rezolvarea acestor probleme, astfel încât această țară să poată reveni la splendoarea maximă!

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB