Piața imobiliară afgană: haos total

Afganistanul, devastat de zeci de ani de războaie interne, este leagănul a aproximativ 30 de milioane de locuitori care, din nefericire, trăiesc în condiții de sărăcie absolută. Locul douăzeci și trei este ocupat de acest teren în clasamentul publicat de revista Global Finance a țărilor cu cel mai înalt nivel de sărăcie și mizerie, iar pentru Transparency International, Afganistanul este una dintre cele mai corupte națiuni din lume.

Statele Unite au avertizat întotdeauna pe cei interesați să cumpere o proprietate în Afganistan, tocmai pentru aceste elemente, fără îndoială, decisive și care aduc un sens mai puțin pozitiv acestei națiuni. În plus, trebuie remarcat faptul că Afganistanul rămâne unul dintre cei mai mari producători de droguri.

Dar acum venim în sfera care ne interesează cel mai mult, adică cea care se referă la piața imobiliară. Fără îndoială, una dintre principalele atribuții care caracterizează cărămida afgană este dată de natura sa haotică și confuză. Nu există un sistem de înregistrare a terenurilor și aproape toate tranzacțiile (82%) apar fără a fi controlate și documentate.

Acesta este motivul pentru care apar situații în care aceeași parcelă de teren se dovedește a fi deținută de diverși cumpărători și, evident, jurisdicția, fără documentația potrivită, nu poate rezolva nenumăratele dispute care apar.

Mână în mână cu această lipsă gravă, construcții ilegale, de asemenea, călătorii. Potrivit ARAZI, aproximativ două treimi din proprietățile rezidențiale din marile orașe și regiuni ale națiunii au fost construite ilegal. O autorizație standard pentru a construi o proprietate de la zero necesită acordarea a 12 luni, în timp ce valoarea sa monetară este egală cu 80% din proprietate. Prin urmare, este ușor de înțeles motivațiile care stau la baza evaziunii "imobiliare". Cu toate acestea, autoritățile au încercat să rezolve și să rezolve acest flagel, dar fără succes. Și costul imobiliar? Potrivit Fondului Monetar Internațional, în 2010, 90% din investiții au provenit din străinătate. Dar întrebarea este alta. De ce? Pentru costurile joase, într-adevăr, foarte scăzute ale proprietăților, care au contribuit din 2000 până în 2017 la boom-ul de construcție din acest pământ, s-au înmulțit mai ales mulțumită capitalelor unor figuri ilustre angajate în diferitele ambasade internaționale. Dar întrebarea, în ciuda faptului că Statele Unite încearcă să o evite, nu pare să se oprească. Populația continuă să crească și, din motive evidente, trebuie să găsim cazare.

În ceea ce privește prețurile pe metru pătrat, vorbim de cifre care se ridică între 300 și 1500 de dolari, în timp ce chiriile încep de la 50 USD pe lună până la o limită maximă de 700 de dolari, în funcție de dimensiune.

Criza economică agravează inegalitățile într-o asemenea măsură încât se așteaptă o colapsare și o impunere a corupției în anii următori

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB