Piata imobiliara din Mexic: o revenire lenta

2019 a fost complet inaugurat, în diferite moduri și mai ales cu diverse abordări economice ale națiunilor lumii. Au fost rezultate pozitive pentru marile orașe, dar și pentru zonele mai puțin metropolitane care au fost reevaluate de investitori.

O realitate care este, fără îndoială, particulară și unică, este cea care a caracterizat un stat cu o puternică identitate culturală.
Leagănul civilizației maya, setat pentru cea mai urmată serie de televiziune a momentului, casa celebrului Frida Kahlo, protagonistul Națiunii din articolul nostru al zilei este Mexicul.

După schimbarea recentă a guvernului, la nivel real, Mexicul a început să deschidă mai mult economiei internaționale, atrăgând mulți investitori care sunt dornici să cumpere o proprietate în acest teren fantastic.
Pablo Vázquez Rodríguez, președintele AMPI, a declarat că, până la sfârșitul anului 2019, sectorul imobiliar va atinge o creștere estimată de 6% față de anul precedent.

Potențialul din politica economică și socială mexicană se bazează pe menținerea unei rate înalte de creștere, determinată de cererea continuă de locuințe și de portofoliul ipotecar cu una dintre cele mai scăzute rate din lume. Elemente care poziționează această țară într-un cadru extrem de optimist.

În ceea ce privește creditele ipotecare, economistul expert la BBVA Bancomer a declarat că acestea sunt mai mult influențate de așteptările pe termen lung decât de rata de referință, pe care creditele de consum sunt în schimb pe termen scurt.

Segmentul de lider al pieței imobiliare mexicane este segmentul rezidențial, urmat de contracte de închiriere și de lux, fără a uita vacanțele și birourile de vacanță. Statele mexicane cu o mare concentrație de cerere în cărămidă sunt Nuevo León, statul Mexic, Jalisco, Mexico City și Chihuahua.

Mexico City, va valorifica toate avantajele care decurg din această deschidere, în zone mai largi destinate construcției de noi structuri.
În plus, sunt în desfășurare numeroase reforme care vizează dezvoltarea teritorială și urbană. Ministerul competent a anunțat, de fapt, că va aloca 400 de milioane de pesos pentru a finanța aceste noi proiecte.
În cursul lunii decembrie, ministrul Josefa González Blanco Ortiz Mena, șeful Semarnatului, a decis să se mute la sediul central Yucatan, reprezentând în mod clar o adevărată descentralizare administrativă menită să asigure o participare comună a sectorului privat, prin împrumuturi diverse, cererii publice.

 Ideea este de a construi locuințe acolo unde situația se dovedește a fi mai puțin prosperă, pentru a putea aduce chiar și o parte din portofoliul investitorilor chiar și în zonele mai puțin evaluate, dar cu un potențial ridicat (mai ales din punct de vedere al peisajului).

Ce să spun, aceste știri sunt întotdeauna pozitive, mai ales dacă pot genera nu reprezintă o îmbunătățire economică socială a unei Națiuni, ci și să extindă granițele unei piețe imobiliare care astăzi nu mai este locală, ci în întreaga lume.

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB