Armenia și piața imobiliară: creștere uimitoare

Printre diversele națiuni care atrage cel mai mult interesul potențialilor investitori, cu siguranță nu am putut lăsa o țară cu adevărat unică să ne scape. Astăzi suntem în Eurasia, într-o zonă care, pe parcursul istoriei, a fost protagonistul unor evenimente importante din punct de vedere economic, dar mai ales din punct de vedere social. Numele atribuit acestui stat este rezultatul unei "uniuni lingvistico-culturale între diferitele popoare vecine. Leaganul civilizatiei Urartu, tara care conduce nebunia pietei imobiliare din Eurasia este Armenia!

Potrivit datelor statistice, de fapt, numărul tranzacțiilor imobiliare care au avut loc în ultimii doi ani în Armenia a atins 15.230, în creștere cu 30% față de 2018 și cu 24% față de 2017. Dar în ce provincii, în detaliu, A fost înregistrat acest boom al imobiliarilor? În urma unei ordine descrescătoare, identificăm capitala, Erevan (35%), urmată de Kotayk (11%), provincia Ararat (8,8%), Armavir (8%), Gegharkunik 7,1%), Aragatsotn (6,1%), Shirak (5,2%), Tavush (4,8%) și în cele din urmă Syunik (4,5%).

Nu în ultimul rând a fost provincia Vayots Dzor cu cele mai puține tranzacții (2,1%), dar încă importantă pentru piața imobiliară.
Cele mai multe tranzacții sunt dedicate semnării contractelor de achiziție și vânzare de proprietăți rezidențiale. Dar există și contracte de leasing și tranzacții de leasing imobiliar.

În ciuda acestei situații aparent pozitive pentru Armenia, trebuie amintit că prețurile proprietăților au crescut față de anul precedent, confirmând faptul că piața armeană se prezintă lumii ca fiind câștigătoare și dinamică, atât de mult încât să poată prelua prețurile nu sunt atât de ieftine. Prețul mediu pe metru pătrat pentru o proprietate din capitală a crescut cu 1,6%, dar cele mai evidente în ceea ce privește creșterea sunt cele raportate în zona Kentron (480,000 joacă pe metru pătrat, care corespund 800 de euro).

În mod evident, prețurile mai avantajoase sunt cele înregistrate în cartierul Nubarashen, cu cele 155.300 de drame.
Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că au fost aplicate restricții la tranzacțiile imobiliare. La 1 martie anul trecut, o lege împotriva spălării banilor a fost modificată de guvernul armean. În consecință, a fost adoptat un pachet legislativ care să protejeze atât cumpărătorii, cât și proprietarii clădirilor.

În plus, sunt în desfășurare numeroase proiecte de construcție, dar au și rolul de a îmbunătăți relațiile internaționale, pentru a favoriza o economie cu mult mai dinamică și mai rapidă. O proprietate în Armenia rămâne în prezent pe piață timp de aproximativ 40 de zile.

 Având în vedere media asiatică și cea europeană, acestea sunt ceva mai mari, dar încă dau un "val de optimism atât din partea cererii, cât și din partea ofertei.
Prin urmare, se speră că acest boom nu va fi limitat doar la 2019, dar va continua cu o tendință de neoprit, astfel încât acest stat să devină și mai atrăgător și mai competitiv pe piața cărămizilor!

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB