Real estate stabil, dar încă foarte slab: cazul ciudat al Ucrainei

În Ucraina, prețurile locuințelor par să fi stabilizat în cele din urmă. Economia arată semne de redresare și, în general, piața este cu siguranță mai prosperă decât de obicei. Dar, în ciuda tuturor lucrurilor, rămâne o problemă foarte importantă: cea a unei piețe care este încă foarte slabă în comparație cu media europeană.

Prețurile apartamentelor au scăzut cu 4% față de ultimul trimestru al anului trecut. De fapt, aproximativ 1.131 de dolari pe metru pătrat sunt necesare pentru achiziționarea unei proprietăți. Chiar și prețurile apartamentelor nou construite au înregistrat un colaps real, tocmai în 61% față de vârful identificat și atins în 2008, unde pragul era de 2.640 dolari pe metru pătrat.

Această devalorizare a fost cauzată de anii anteriori, care au privit Ucraina ca protagonistă a unor situații destul de dificile, legate mai ales de o fază a instabilității administrative și guvernamentale.

Cu toate acestea, acest lucru nu a descurajat investitorii, care par a fi extrem de optimiști, deși au fost raportate contracții economice de până la 10 puncte procentuale.

Din anul 2017, proprietățile cu dimensiuni mai mari de 60 de metri pătrați pentru apartamente și 120 de metri pătrați. pentru casele în care au fost supuse unei cote reale de impozitare a acelorași proprietăți, până la 1,5% din salariul minim lunar pentru fiecare depășire de metri pătrați. Cu toate acestea, în scădere de la rata maximă anterioară de 3%. Reducerea se datorează impactului puternic declanșat de creșterea salariilor minime de la 1.378 UAH la 3.200 UAH la începutul anului 2019.

Prin urmare, pentru o suplimentare de 1 mp, proprietarul de proprietate va fi obligat să plătească un impozit anual maxim de circa 48 UAH, în comparație cu cea prevăzută în 2016 de 41.34 UAH.


În ceea ce privește abordarea străinilor pe piața imobiliară din Ucraina, nu există restricții speciale în ceea ce privește tranzacțiile de cumpărare și vânzare.
Cele mai multe dintre ele sunt în dolari SUA, în timp ce vânzările majore sunt cotate în grivne, moneda națională ucraineană.

Un element liniștitor este dat de randamentul ridicat al clădirilor, în special în capitală. Se vorbește despre o serie de valori cuprinse între 7,50% și 10%. Prețul mediu pe metru este de 2.930 de euro pe metru pătrat.
Și legea privind chiria? Este cu siguranta in favoarea proprietarilor! Hai să aflăm de ce!

un proprietar are opțiunea de a se retrage dintr-un contract de închiriere fără notificare prealabilă și fără a prezenta un recurs instanței, în cazul în care chiriașul nu a plătit chiria timp de trei luni consecutive. În plus, creșterile chiriei pot fi negociate în mod liber. Părțile pot încheia un contract care să sublinieze procedurile pentru creșteri periodice ale chiriei care vor fi apoi puse în aplicare (de exemplu bazate pe inflație).

Ce să spun, în ciuda faptului că situația este într-adevăr variată, se pare că în Ucraina nu lipsește comoditatea, atât pe partea cererii, cât și pe partea de ofertă. Desigur, sperăm să avem timpuri mai bune, pentru a permite acestui teren să se ridice la vârf, fără să se teamă de concurenți!

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB