Imobiliar și design: balanța japoneză se întâlnește cu cultura italiană

Dacă ne gândim la ideea liniștii, a luminozității și a bunăstării, nu ne putem referi decât la cultura orientală, mai ales la cea japoneză, orientată spre rafinarea sufletului printr-un stil de viață moderat și departe de orice formă de haos. Această dimensiune millenară care a îmbrățișat populații diferite de-a lungul anilor pare că, de-a lungul timpului, sa mutat în Occident și și-a adus rădăcinile într-una dintre cele mai puternice națiuni din punct de vedere cultural: Italia.
Conceptul de armonie și pace se bazează pe liniile simple care urmează tradiției romane, dar elementul-cheie al acestei uniuni este sectorul în care se aplică această uniune perfectă: proprietatea imobiliară.
Da, întâlnirea dintre două culturi diametral opuse a dat naștere unui nou mod de a concepe dimensiunea zilnică a locuințelor noastre.
Care sunt elementele cheie ale acestui mix?
Din est, cu furie, apar spații luminoase, liniare și simple. Se vorbeste despre un dinamism real in design, datorita unei selectii atente a mediilor casnice, cu culori luminoase si tinand cont de culorile naturii. Toate amestecate cu o doză de "verde": plantele (chiar dacă mici) sunt un adevărat must-have pe care nu-l puteți rata!

De fapt, prezența unui verde de verde garantează atât un punct forte în ceea ce privește estetica, cât mai ales o bunăstare psihofizică dovedită științific. Pentru a face setarea chiar mai bogată, materialele folosite joacă un rol fundamental. Lemnul și pielea, deseori tăbăcite din legume, garantează nuanțe de culoare moderne, dar în același timp pot fi ușor combinate cu mobilierul vechi, creând un sentiment de moale și continuitate cu exteriorul. Întotdeauna continuând să analizăm influențele orientale, nu putem să nu menționăm ușile adesea ascunse, care dau casei un continuum cu natura și frumusețea înconjurătoare.

Printre culorile luminoase care vin din cultura italiană și care sunt în concordanță cu această idee "zen", identificăm roșu. Cu nuanțele sale cele mai variate, culoarea pasiunii este capabilă să îmbogățească chiar și camerele care sunt aparent mai puțin personalizabile, aducând o notă de strălucire și Occidentului. Trebuie remarcat faptul că, fiind o culoare deosebit de puternică, chiar și pentru senzațiile care apar, este recomandabil să nu se depășească detaliile, pentru a se evita crearea unui dezechilibru atât la nivelul cromatic, cât și la nivelul "structural" dintre diferitele medii.
De obicei italian, ele sunt, de asemenea, etajele. Un simbol al unui stil roman încă persistent, este, fără îndoială, marmura Carrara, cu o gamă de culori care fluctuează de la alb murdar la roz pal, care se potrivește bine cu setările descrise anterior.

Alegerea unei podele ușoare combină ambele culturi. Pe de o parte, există o referire puternică la istoria italiană, bazată pe puterea unui imperiu care a colonizat întreaga planetă, pe de altă parte nevoia de a ilumina cel mult fiecare spațiu al casei, în aderarea la filozofia budistă care caută în mod perene lumina, un element esențial al vieții fiecărui individ.
O întâlnire neașteptată a creat o nouă modă și în sectorul imobiliar.

Și tu, te simți mai oriental sau mai occidental?

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB