Finlanda: o proprietate imobiliară încă slabă

Deși Finlanda este unul dintre terenurile cu cel mai mare indice de dezvoltare umană, în prezent are încă probleme în sectorul imobiliar. Da, prețurile locuințelor au scăzut, dar cererea rămâne constantă.

Astăzi vom analiza împreună această situație foarte ambiguă, pentru a încerca să înțelegem cauzele, dar mai ales pentru a putea afla care vor fi prognozele viitoare.
Dacă sunteți gata să încercați mâna la imobiliare finlandeze, faceți-vă confortabil. Suntem pe punctul de a începe!


În primele șapte luni ale anului 2019, tranzacțiile referitoare la locuințele preexistente s-au ridicat la aproximativ 31.900. Un număr mare, dar nu în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent. De fapt, după un an, a fost detectată o scădere de - 3%. Locuințele rezidențiale au fost cele care au cunoscut cel mai mult această prăbușire, dar mai puțin de zece puncte procentuale față de anul 2018.

Dar care este baza acestei probleme? Și, mai ales, de ce, în ciuda scăderii prețurilor, cererea este neschimbată? Blocajul este de natură pur economică. De fapt, spre deosebire de ceea ce ne-am putea imagina, Finlanda nu a cunoscut o creștere economică în ultimii ani. Este suficient să spunem că doar în 2014, aproximativ 40.000 de lucrători finlandezi, specializați în sectorul principal (TIC), erau șomeri.

Cu toate acestea, în ansamblu, se pare că economia finlandeză se îmbunătățește ușor.
Într-adevăr, impozitul pe șomaj a scăzut la 7%, ceea ce presupune o recuperare.
Dar să vedem care sunt prețurile pentru capitală, Helsinki.

Chiriile și rentabilitățile în general rămân moderate. Costul unui apartament din Capitală este de aproximativ 7.000 de euro pe metru pătrat.

Pentru a limita imobilul finlandez există o mică problemă culturală.
Nivelul mediu de trai în Finlanda este decisiv mai mare decât cel al principalelor națiuni europene. Ceea ce înseamnă că, un viitor ipotetic investitor, va trebui să se ocupe nu numai de costurile proprietății în sine, ci și de cele legate de a deveni cetățean finlandez. În ciuda faptului că serviciile sunt de calitate de invidiat, rămâne în continuare un cost cu adevărat excesiv de suportat. Aceasta este reprezentată de accesibilitatea la același lucru.

Chiar și a deveni cetățean finlandez este deosebit de scump. Perioade lungi și un proces complex.
Mai mult, cultura finlandeză este printre cele mai puțin deschise culturilor străine. Prin urmare, este ușor să înțelegem cum un cetățean străin este, de asemenea, limitat psihologic în a dori să schimbe complet viața într-o țară cu mintea atât de deschisă.

Care sunt prognozele pentru viitorul finlandez? Cu toate acestea, economiștii speră la o redresare, deși nu brusc. Ceea ce vă putem garanta este că, ca întotdeauna, pe portalul nostru, vă vom ține mereu la curent cu ultimele noutăți legate de lumea imobiliară.

 Astfel, puteți rămâne informat cu privire la tendințele pieței imobiliare globale cu un simplu clic, doar pe Realigro!

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB