Caramida din Madrid se agraveaza: cresterea preturilor pe piata de lux

Capitala, pe lângă faptul că este orașul cel mai populat din Spania, își confirmă conducerea și din alte motive. În ceea ce privește piața imobiliară, ceea ce se întâmplă este de necrezut. După ani de criză, în toate sectoarele economice, Spania își reapropride propria identitate, reintrind în "roz" cele mai influente puteri europene din toate punctele de vedere.

În special, acest boom al optimismului a investit un segment foarte special, care adesea reprezintă nivelul real al "sănătății" economiei unei țări: cea a proprietăților de lux.

Deși prețul mediu al imobilelor a scăzut, după faza de staționare caracterizată de criza financiară, între 2016 și 2017 a existat o creștere a prețurilor egală cu 8% mai mult ca o rată fixă anuală. Volumul de proprietăți de lux vândute, de fapt, a crescut cu 50% în aproape toate noile unități lansate pe piață în ultimii doi ani. Ceea ce înseamnă mai multe portofolii străine și noi investitori interesați de această gamă de piețe.

Cu toate acestea, trebuie amintit că recuperarea sectorului comercial a fost pregătitoare pentru sectorul rezidențial. Orașul Madrid a evoluat într-un adevărat centru de afaceri, datorită puterii sale financiare și leagănului principalelor activități economice, tehnologice, logistice și de comunicare. Potrivit Ministerului spaniol al Economiei, acesta este momentul potrivit pentru a investi în domeniul imobiliar de lux, dar și pentru a deschide noi start-up-uri.

Confirmarea potențialului acestei locații este numărul exorbitant de turiști: aproape 7 milioane au navigat pe aeroportul din Madrid Barajas, 68% dintre aceștia au decis să cumpere un drept de proprietate în zona capitalei.

Prețurile de proprietate, în ciuda faptului că sunt în creștere, par a fi extrem de competitive în ceea ce privește piețele spaniole și internaționale. Costul vieții la Madrid este foarte scăzut (orașul de fapt ocupă locul 46 în clasamentul mondial pentru calitatea vieții).

 Începând cu anul 2016, o atenție specială a fost acordată în zonele centrale ale orașului, cum ar fi cele din zona Sol, Embajadores și în apropierea celebrului Plaza Mayor.

Dar de unde provin principalii cumpărători de cărămizi spaniole?
În ceea ce privește populația locală, cei interesați să investească într-o nouă casă în Spania sunt în mare parte cetățeni ai Barcelonei, Malagamei și Seviliei. În timp ce din străinătate, 18% dintre cumpărători provin din America de Sud (America Latină să fie exactă), dar există și germani, englezi și ruși.

Prognozele anunță că capitala spaniolă va deveni o bază pentru piața imobiliară de lux, având în vedere că, în ciuda creșterii prețurilor, sectorul nu pare să se confrunte cu o criză.

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB