Îmbunătățiri în domeniul imobiliar din Puerto Rico: cele mai noi știri

Teritoriul Puerto Rico, unul dintre puținele care nu sunt încorporate în continentul american, situat în nord-estul Mării Caraibelor, între Republica Dominicană și Insulele Virgine, este subiectul unui fenomen foarte particular, din punctul de vedere al realului vara.

Una dintre cele mai contaminate zone din lume, recunoscută pentru frumusețea sa, este un arhipelag care a luat din ce în ce mai multă importanță din punct de vedere turistic de-a lungul anilor. De fapt, datorită valului turistic al multor străini, care au devenit ulterior investitori, a reușit să apară, comparativ cu multe realități insulare similare, astfel încât prețurile caselor au crescut cu 3,14%, găsind totuși un nivel ridicat de cerere.

Și nu pentru că piața țintă este de lux extrem. Dimpotrivă, gama de investitori s-a deschis din ce în ce mai mult în ultimii ani, garantând că orice tip de potențial cumpărător poate prelua proprietatea unei proprietăți în Puerto Rico. Indici pozitivi, dacă avem în vedere că în 2018, tocmai în primul trimestru a fost o scădere vizibilă a prețurilor (egală cu minus 7 puncte procentuale).

Deși creșterea cererii continuă până la o tendință constantă, imobilele în general rămân, din păcate, încă fragile. Pe măsură ce banii din finanțarea federală se scurg în Puerto Rico, o creștere generată de interesul puternic al vecinilor din Statele Unite, valoarea imobilelor a crescut cu 20% până la un total de aproximativ 143 milioane de dolari.

Elemente pozitive, care însă nu sunt suficiente pentru a amortiza problemele economice și sociale ale insulei și, mai ales, datoriile statului.

În ceea ce privește rentabilitățile curente, nu este ușor să găsim date reale, dar ultimele știri ne spun că, după o perioadă de stagnare, reprezentată de cinci ani de contracție, economia puertoricană s-a redus cu 3% pe an. Problema pare să continue, probabil până în 2020.

Există soluții conform economiștilor capabili să rezolve această situație? Propunerile sunt diferite, dar niciuna nu pare să fi respectat circumstanțele care să fie considerate valabile pentru a depăși acest obstacol.

O scădere a nivelului prețurilor nu este atât de simplu de obținut. De obicei, prin politicile guvernamentale, este posibilă rezolvarea problemelor critice. Crearea de parteneriate internaționale cu principalele țări investitoare, de exemplu, ar putea fi o alternativă viabilă pentru a permite o circulație mai rapidă a capitalului, îmbunătățirea relațiilor comerciale cu țările străine și, desigur, o stabilitate economică mai mare, care ar atrage și mai mult mai mulți viitori cumpărători pentru a cumpăra o proprietate.

Ce putem spune, sperăm că această națiune poate deveni și mai puternică, având în vedere că geografia, peisajul și potențialul de viață cu costuri reduse sunt destul de bune, dar au nevoie de ceva mai mult ajutor.

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB