Case de închiriat în Irlanda: se ajunge la minimele istorice

Irlanda: o țară cu o identitate culturală puternică și decisivă, leagăn al numeroși artiști și scriitori, un teren bogat în zone verzi și castele medievale. Am putea continua ore întregi pentru a descrie acest stat unic. Dar, pe baza datelor statistice, se pare că nu este nevoie, considerând că este una dintre destinațiile cele mai vizitate din lume.

De fapt, în ultimii ani, mulți turiști au ajuns să descopere această lume paralelă, stabilind un real record pentru piața imobiliară. De fapt, acesta este un fenomen deosebit care a văzut nu doar capitala, Dublin, ci și toate celelalte orașe principale și non-irlandeze ca protagoniști. Zona vizată a fost contractele de închiriere, până la data înregistrării, la 1 mai a acestui an, un inventar de numai 2.700 de locuințe din întreaga țară.

În paralel cu scăderea ofertei, creșterea sa datorat prețului chiriilor.
În primul trimestru al anului 2019, chiria lunară medie a fost, în medie, 1 366 de euro, cu aproximativ 8,3% mai mult decât în anul precedent.
Chiria medie este cotată la bursă la 330 euro mai puțin decât ultimul sondaj, care în schimb era de 625.

Cu toate acestea, inflația chiriilor variază și nu pare a fi omogenă pe întreg teritoriul națiunii. În Dublin, creșterea chiriilor a ajuns la 6,8% mai mult decât în ultimul trimestru, însă într-un ritm mai lent decât în tendințele anterioare.

Aceeași încetinire a fost cea evidențiată la Leinster, chiriile depășind 7%, cu o rată a inflației egală cu mijlocul anului 2016.
În alte orașe, în general, prețurile pe metru pătrat continuă să crească, în special în orașele Cork, Limerick și Waterford, Munster, Connacht și Ulster (cu aproape 13% mai mult).

Să vedem în detaliu care a fost schimbarea reală a prețurilor în principalele orașe:

Dublin: 2 002 euro, în creștere cu 6,7%.
Cork: € 1,331, + 10,5%.
Galway: 1.260 €, + 11.7%.
Limerick: 1,195 €, + 14,8%.
Waterford: 986 de euro, + 13,4%.
Restul țării: 968 de euro, + 9,9%.

De unde provine disponibilitatea scăzută a proprietăților de închiriat?

Fără îndoială, tinerii Mileniali care se află în acest stat pentru a îmbunătăți limba sau pur și simplu pentru a trăi o "experiență în străinătate, preferă (evident) să semneze un contract de leasing, mai degrabă decât să investească integral, cumpărând o proprietate în Irlanda. Această alegere a fost, de asemenea, justificată de creșterea prețurilor care, în general, a afectat proprietățile de vânzare, atât de mult încât să se vorbească despre o segmentare a pieței mai orientată către deținătorii unui portofoliu mai larg (piața de lux).

Ceea ce pot spune, se speră că această situație va rămâne în continuare staționară, pentru a permite oricui să acceseze cu ușurință această piață, fără a fi exclus din aceasta. Dar, mai presus de toate, se speră că piața imobiliară din Irlanda se poate muta din nou către abonarea vânzări și contracte de închiriere.

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB