Dacă cumpărați casă în Danemarca, credite ipotecare la rate negative

Anunțul a treia cea mai importantă bancă daneză a națiunii a provocat o senzație în rândul potențialilor cumpărători. La 5 august, Jyske Bank A / S a început să ofere credite ipotecare pe 10 ani pentru o rată negativă de -0,5%. Dar nu a fost singurul!

O altă instituție de credit, celebrul Nordea Bank Abp, pare să fi urmat pe urmele băncii menționate, apărând pe celelalte cu o promisiune cu adevărat intrigantă pentru investitori: ipoteci cu rată fixă timp de 20 de ani cu o dobândă practic zero și pentru a înrăutăți, chiar și împrumuturi pe 30 de ani la 0,5%.

Dar realitatea nu este atât de simplă. Într-adevăr, este necesar să ajungem în centrul acestei analize pentru a înțelege de ce și mai ales implicațiile acestor alegeri drastice.

Ce înseamnă, financiar vorbind, să ai rate negative? În general, adoptarea acestor politici vizate are loc atunci când creditorii se preocupă de piețele către care sunt direcționați. Un fel de garanție suplimentară pentru a putea construi loialitate cu un potențial client.
Într-adevăr, potrivit studiilor economice recente, în anticiparea următorilor ani, se pare că băncile vor fi, de asemenea, dispuse să înregistreze o pierdere pentru a găzdui un număr mai mare de investitori. Jocul merită lumânarea? Pentru moment, da, având în vedere că felia, în termeni procentuale, a cumpărătorilor a crescut exponențial față de anii precedenți.

În Europa, principalele țări au introdus această politică în urmă cu cinci ani ca un fel de soluție pe termen scurt. De ce? Ei bine, răspunsul este mai mult decât evident. După criză, care a început în SUA și a invadat întregul glob, a fost necesară, aproape obligatoriu, introducerea unei schimbări de direcție rapide și eficiente. Și ce cale mai bună decât să grăbești economia națională prin bănci? Un proces invers la așa-numitul „Bail-in”. Băncile sunt cele care salvează statul!

Ratele negative încurajează, de asemenea, companiile să împrumute sume mari de bani, apoi să le reinvestească în economie, națională sau în alt mod. După cum spune Jurnalul, „când un dolar este investit și intră în cercul economic, este ca și cum s-ar cheltui de două ori”.

Un exemplu simplu, dar clar, va fi eficient pentru a înțelege mai bine la ce ne referim.
Dacă trebuie să cheltuiți un dolar pentru o afacere, fără taxe, proprietarul afacerii va cheltui aceeași sumă chiar și în afara activității sale. Astfel, nevoia financiară inițială va alimenta cercuri economice noi, chiar mai mari și, sperăm, mai virtuoase.

Prin urmare, interesul față de economia daneză este din ce în ce mai mare, cu rate din ce în ce mai mici și negative și mai multă circulație a numerarului, ceea ce înseamnă, la nivel psihologic, clienții mai mulțumiți și, fără îndoială, mai dornici să investească, fără niciun risc. orizont!

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB