Maroc și realitățile revin: o recuperare promițătoare

Spre deosebire de multe țări arabe, adesea chinuite de războaie interne, Marocul se bucură de o stabilitate politică considerabilă. Creșterea economică foarte rapidă, scăderea șomajului și numeroasele programe menite să îmbunătățească zonele rezidențiale, în special în favoarea claselor sociale mai puțin bogate, sunt doar câteva dintre elementele care reprezintă punctele forte ale Marocului.

Lupta democratizării și deschiderea spre țările străine au adus cu adevărat avantaje interesante acestei națiuni. În primul rând, sectorul imobiliar.

Atât partea de ofertă, cât și partea de cerere sunt bine proporționate, din perspectiva intereselor reciproce și a stabilității pe piața cărămizilor. Randamentele pentru proprietarii clădirii sunt satisfăcătoare chiar și pe termen lung, iar pentru potențialii investitori, piața marocană oferă soluții strâns legate de domeniul artistic și orientate spre verde.

Să analizăm acum prețurile proprietăților. Potrivit băncii centrale marocane, în 2018, indicele la scară națională a prețurilor imobiliare a crescut cu 0,9%, o creștere lentă și minimă față de creșterea zero a anului precedent, cea a apartamentelor cu 1,5% și de vile istorice de 6%.

La începutul anului, în 2019, în orașele principale s-au înregistrat următoarele creșteri și scăderi, comparativ cu prețul mediu al clădirilor.

Rabat + 3,7%
Casablanca + 1,5%
 Marrakech - 5,5%
 Tangier + 1,7%

În general, prețurile terenurilor au scăzut cu 2,4% în 2018, după o creștere de 1,8% în 2017 și de 6% în 2016.
Este bine să ne amintim că aceste valori sunt total diferite de deceniul precedent, când creșterea bruscă a PIB nu a reușit să obțină rezultate satisfăcătoare (în termeni generali).

În general, putem spune că rentabilitatea pieței imobiliare marocane se dovedește a fi pozitivă, în ciuda faptului că costurile aferente tranzacțiilor sunt foarte ridicate.

Dar care sunt prețurile de proprietate din Maroc?

În ceea ce privește așa-numita Riad, casele tipice ale culturii marocane, aceasta pornește de la 2400 de dolari pe metru pătrat. Un buget de 500 de metri patrati ajunge la mai mult sau mai putin 1 milion de dolari, comparativ cu precedentele 1,5 milioane in ultimii ani.
Această scădere a prețurilor a stimulat în mod evident cererea, aducând o mare parte a capitalului, în special străinilor, acestui teren cald și fascinant din fiecare sector.

Camerele de locuit mari, care au vedere la curțile cu gresie pline de mozaicuri, se află la baza acestor case, lucru care este deosebit de interesant pentru Millennialii care doresc, chiar dacă numai temporar, să trăiască o experiență de viață marocană cu adevărat unică.

O cerere în creștere rapidă și o ofertă capabilă să o satisfacă, sunt combinația perfectă și câștigătoare a acestei piețe unice și puternice. Care sunt previziunile pentru lunile următoare?

Nu este ușor să știm, dar ceea ce putem face este să sperăm că acest val pozitiv poate continua neîntrerupt.

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB