Franța și imobiliare: când partajarea online devine câștigătoare!

Exact de la data de 24 aprilie, guvernul francez a aprobat un proiect destinat schimbării radicale a averilor imobilului și a întregii comunități.
Această decizie constă în publicarea online a tuturor datelor referitoare la piața imobiliară, astfel încât să se facă atât cumpărători independenți și simplificați, cât și curiozitate în analiza întregii imagini generale.

Să mergem în detaliu pentru a înțelege mai bine parametrii utilizați și, mai presus de toate, avantajele care decurg din această alegere.
Ministerul francez al Economiei a decis, de fapt, să facă publice bazele de date private anterioare.

Aceasta este o colecție organică și completă, care include peste 15 milioane de date. Această utilizare se poate face printr-o hartă, selectând o zonă foarte specifică și limitată într-un oraș. Sistemul garantează, de asemenea, o selecție detaliată a clădirii individuale și, în plus, dacă, în perioada anterioară, contractele au fost încheiate sau nu au fost încheiate cu un contract de vânzare sau de închiriere. În plus față de acest mare avantaj, este posibil să se identifice adresa, suprafața, numărul de clădiri disponibile, planul, tipul și, evident, prețul de vânzare.

Dar cum poate acest tip nou de abordare digitală să influențeze piața imobiliară?

• Criteriul transparenței, care a fost mereu căutat și adesea nerespectat, este, fără îndoială, benefic.
• Există o autoritate mai mare în sistemele de evaluare digitală, aducând o mai mare fluiditate sistemului și reducând în mod semnificativ marja de eroare

Dar Franța nu este singura care a luat calea mare de date. De fapt, există mai multe țări care au decis să utilizeze platforme online pentru a permite părților interesate să aibă o imagine mai completă și mai dinamică a întregii proprietăți.

Dar, în toate acestea, problema care ar putea fi întâlnită și despre care mulți se întreabă este cel al vieții private. Cât de riscant este schimbul de date online privind piața imobiliară?
Potrivit experților, există foarte puține riscuri, având în vedere că acestea sunt date nesensibile și orientate exclusiv spre ghidarea mai ușor a cumpărătorului către un proces de alegere mai rapid și bine gândit.

Ca și în cazul site-ului nostru, Realigro, există, în general, această tendință puternică de partajare digitală a celor mai importante informații care pot genera o întâlnire, chiar dacă este virtuală între partea cererii și partea de ofertă, rapid și clar , completă dar mai presus de toate aderentă la realitate!

Ce să spun, Franța pare să se deschidă mai departe la noile generații, din ce în ce mai mult pe ecran și mai puțin înclinată la căutarea fizică a unei soluții imobiliare.

Va fi rău? Totuși, potrivit studiilor statistice, se pare că această decizie a adus multe avantaje, eliminând, de asemenea, decalajele intelectuale care ar putea exista în timpul negocierilor dintre persoanele particulare.

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB