Înregistrările din 2018 și prognozele pieței imobiliare din Turcia

Anul 2018 pentru Turcia a fost un an important pentru piața imobiliară. În realitate, înregistrările au fost diferite, depășind pragurile stabilite de economiști, în special în ultimul trimestru. Pentru a favoriza aceste rezultate, fără îndoială a fost procesul de amendamente legislative care au condus la relansarea campaniilor dezvoltatorilor imobiliari, dar și a băncilor, pentru a reuni oferta și cererea (în special cea străină).
La un nivel procentual vorbim de valori foarte ridicate, cu aproximativ 80% mai mult decât în 2017. 40 mii au fost proprietățile vândute pe piața imobiliară, față de 22 000 în 2017. Prima alegere, din motive evidente, a fost Istanbul, capitala acestui minunat pământ.
Investitorii străini au cumpărat 14.000 de proprietăți în ultimul trimestru al anului 2018 și este de așteptat ca această tendință să continue în anul care tocmai a început. Imediat după capitala, în clasamentul orașelor cele mai populare pentru cărămizi turcești, este așezat Antalya, un loc magic, cu cascade și castele uluitoare din epoca romană.
 Aici, numărul proprietăților achiziționate este în mod evident mai mic, dar este încă important (se calculează aproximativ 7.500 de unități de locuit). În al treilea rând este Piazza Bursa, orașul moscheilor și acasă la Parcul Național Uludag, foarte renumit pentru iubitorii de schi. Peste 2.000 de proprietăți vândute: acesta este nivelul atins de acest oraș. Dacă acestea ar fi datele care au caracterizat anul care tocmai sa încheiat, nu sunt mai puțin cele legate de ceea ce tocmai a fost inaugurat.
Potrivit Asociației Constructorilor din Istanbul (INDER), recordul realizat anul trecut în vânzările de bunuri imobiliare în Turcia a depășit 1,4 milioane în ciuda creșterii ratelor depozitelor cu 30%. Primul trimestru din 2019, tocmai din cauza acestei probleme a ratelor de depozit, ar putea limita boom-ul așteptat, dar este, de asemenea, adevărat că aceleași rate ar putea să scadă și să devină mai rezonabile în cursul anului.
Există o mare încredere în investitori, aceiași care au contribuit cu mai mult de 1,5 milioane de capital în Turcia (între achiziții și construcții). Alianța stabilită împreună cu potențialii cumpărători a provocat un efect real de domino asupra vânzărilor, dar și pentru contracte de leasing. Și guvernul turc a luat mingea pentru a profita la maximum de această perioadă de splendoare.
Atât sectorul imobiliar, cât și restul economiei turcești au ajuns la un nivel fără precedent al modernizării.
Proprietățile comerciale au cauzat de asemenea un mare interes pe partea cererii. Dintre diferitele avantaje ale economiei turcești, identificăm fără îndoială taxele și inventivitatea reduse, prezența unei piețe interne bine conectate, poziția centralizată între est și vest, Europa Asia și Africa, climatul investițiilor liberal și reformist și o competitivitate care conduce competiția cu națiunile vecine.
Ce să spun, pentru Turcia, anul acesta a început foarte bine!

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB