"Regenerarea urbana": un protocol pentru eficienta imobiliara durabila

În ultimii ani, problema mediului înconjurător și a conceptului de sustenabilitate sa intensificat din ce în ce mai mult. Multe schimbări climatice s-au caracterizat și, din păcate, sunt resimțite pe planeta noastră. Deși a existat o mare mobilizare din partea principalelor instituții pentru protecția mediului, nu a fost întotdeauna posibil să se acționeze direct și eficient.

Dar noi, la Realigro, avem vesti bune pentru ceea ce ne privește sectorul nostru: cel real! Vorbim despre Regenerarea urbană, un proiect complet nou, cu un singur scop: obținerea unei eficiențe durabile.

 Acest manifest a fost promovat în Italia de către Habitami Energy & Building Advisor - o agenție ecologică de marketing și de mediu care a creat un pod cu principalele instituții, asociații și părți interesate. Prin crearea unui protocol real de garantare, această inițiativă și-a inaugurat propria campanie de reabilitare a energiei.

Obiectul acestui contract constă în identificarea, proiectarea și construcția de clădiri noi, echipate cu toate facilitățile de interior integrate cu sisteme de economisire a energiei pentru a reduce consumul, pentru a garanta bunăstarea mediului și, bineînțeles, pentru a crește valoarea imobiliară a aceleiași clădiri .

Ce măsuri trebuie luate pentru a putea participa la acest proiect?
Iată pașii diferiți de urmat dacă intenționați să urmați traseul "verde":

1. Monitorizarea clădirilor
Realizate de un consultant, toate informațiile de bază ale clădirii sunt colectate, acordând o atenție deosebită costurilor și consumului din ultimii 3/5 ani, la starea plantelor și la așa-numita "carcasă", inclusiv fațadele, acoperișurile, ușile și ferestrele, izolația .

2. Diagnosticul energiei
A doua fază implică o diagnoză reală a structurii.
Realizat de un EGE - Expert în managementul energiei independent de antreprenorul general

3. Utilizarea protocoalelor energetice de mediu
Acest pas nu este obligatoriu, dar se recomandă insistent să se ia notă de protocoalele care garantează protecția mediului pentru a obține mai ușor certificatul de sustenabilitate a mediului înconjurător

4. Design integrat și supravegherea construcțiilor
Această etapă este atribuită unei echipe de specialiști care își asumă responsabilitatea pentru supravegherea construcțiilor pe șantier.

5. Tehnologii inteligente și soluții de construcție
Materialele și tehnologiile tipice sectorului verde trebuie să aibă valori de performanță dovedite (Declarația de performanță DoP - marcajul CE etc.) și, nu mai puțin important, să fie în conformitate cu declarația de conformitate pentru o instalare corectă.

6. Contractul EPC
Contract de performanță energetică: contract de garantare a performanței energetice. Aceasta este ultima parte a primului proces de revoluție imobiliară.

7. Bonusuri fiscale și stimulente economice
La sfârșitul primelor acțiuni, are loc un control economico-financiar, cu privire la stimulentele care trebuie solicitate în raport cu tipul de intervenții vizate.

 8. Finanțe durabile
Dacă este necesar, cererea de finanțare poate fi prezentată pentru întreaga operațiune cu Împrumuturi verzi - Împrumuturi - pentru a garanta returnarea cerințelor financiare, începând cu până la 15 ani.

9. Contractor general
Verificarea și selecția tehnicienilor de întreținere - ESCo - de către diferitele firme de inginerie specializată în sectorul verde

10. Certificarea energetică
Nu în ultimul rând, faza este analiza situației energetice, efectuată de un tehnician profesionist cu experiență și mai presus de toate, pentru a verifica finalizarea cu succes a intervenției.

Acum, că aveți toate informațiile de care aveți nevoie, vă puteți face și casa, sau cumpărați o proprietate, 100% verde!

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB