Piața imobiliară din Los Angeles se schimbă: balanța lipsă

Știm foarte bine că, pe piața în general, este necesar să satisfacem perfect cererea și oferta, pentru a garanta un schimb echitabil între părți și pentru a beneficia de anumite avantaje. În mod curent, pentru ca acest lucru să se întâmple, este fundamental să existe o proporție între interesele expuse. Dar nu există întotdeauna acest echilibru perfect. Într-adevăr, această situație anormală, legată de deplasarea excesivă față de cumpărători, se dezvăluie în California, exact într-unul din orașele cele mai exemplice din Statele Unite, atât pentru faimă, cât și pentru unicitate: Los Angeles.
Prețurile tipice ale locuințelor au fost de aproximativ opt ori mai mari decât veniturile medii din ultimul an, ceea ce ar fi fost limitat pentru întreaga piață imobiliară pe termen lung.

 Datorită acestei creșteri, însă, efectul secundar a fost dublu: prezența pe piața cărămizilor a unei "largi varietăți de proprietăți și, în același timp, scăderea bruscă a prețurilor, pentru a evita acumularea de proprietăți nevândute.
Numărul de case oferite spre vânzare în Los Angeles a fost de 21.500, cu aproximativ 30% mai mult decât în ultima jumătate a anului 2018. Numere exorbitante, care, totuși, încurajează foarte mult investitorii noi care, în dorința de a potrivi o proprietate într-unul dintre cele mai renumite orașe din lume, exploatează acest impas pentru a încheia o mare afacere. Pe de altă parte, aceste avantaje se transformă în daune considerabile pentru vânzători, care sunt forțați să reducă valoarea de cumpărare a proprietăților, pentru a obține semnarea unui contract de vânzare.

 Efectul "escortei" pare, așadar, să fie deosebit de temut de partea ofertei și, în același timp, de cheia Volta față de curba cererii.
Singura notă pozitivă pentru ambele părți? Ratele dobânzilor la creditele ipotecare au scăzut și s-au stabilizat la un nivel cu mult mai scăzut decât în 2018. Un an deosebit de dramatic, sa încheiat cu doar 5.000 de case vândute în decembrie și o scădere cu 20% față de 2017. Că a fost atât de înfricoșător să demoralizeze proprietarii?
Potrivit economiștilor, o problemă care a provocat incertitudine pe piața imobiliară în general, a fost temerea investitorilor înșiși de a contracta probleme odată ce au cumpărat o proprietate.

Frica, prin urmare, de a se confrunta cu o fază de impas și, chiar mai rău, de recesiune, a promovat inițiativa proprietarilor imobiliari, de a reduce prețurile (chiar devalorizând în mod clar valoarea proprietății în sine) pentru a putea eficientiza piața și, în același timp, să scape de o proprietate care în decursul timpului ar pierde doar valoare și, evident, interes în partea cererii.
Sperăm că această situație este încă staționară, deoarece echilibrul pieței, deși dificil de obținut, este încă de dorit în virtutea unei piețe corecte și gestionabile pe termen mediu și lung.

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB