Imobiliară în Taiwan: de la revenirea lentă la creșterea rapidă!

Da, în cele din urmă există veste bună provenind dintr-o "zonă care, în ultimii ani, se confrunta cu probleme. Dupa exact doi ani de preturi in declin si impasuri extreme, care par sa nu vrea sa paraseasca natiunea insulelor mici, sagetile au inceput sa marcheze puncte pozitive pe piata imobiliara.

Potrivit datelor statistice, prețurile locuințelor sunt în creștere treptată și, chiar mai liniștitoare, cererea pare, de asemenea, să se confrunte cu această creștere în paralel.
Indicele prețurilor a crescut exact cu 1,83% încă din 2018 (exact în ultimul trimestru al anului). La nivel trimestrial, companiile naționale au înregistrat o creștere de 0,49%.
Dar care sunt orașele care, în detaliu, continuă să câștige cota în scenariul internațional, permițând un interes sporit din partea investitorilor?

Pentru a facilita mai bine situația, am decis să includem o mică listă a principalelor realități ale insulei.

În Taipei, capitalul, prețurile la case au crescut ușor, cu 0,68% (-0,88% ajustate pentru inflație) pe parcursul anului până în primul trimestru al anului 2018,
În Xinbei, prețurile locuințelor au crescut în primul trimestru al anului 2018, în loc de 2,45% (inflația ajustată la 0,86%), o îmbunătățire semnificativă față de creșterea de 0,6% de anul trecut
În Taoyuan, prețurile locuințelor au crescut cu 4,79% (3,17% ajustate pentru inflație), al cincilea trimestru consecutiv de creștere!

În Hsinchu, prețurile proprietăților au atins cu 4,19% mai mult (2,57% ajustate pentru inflație), comparativ cu 2,1% înregistrate anul trecut și cea mai mare creștere de la sfârșitul celui de-al patrulea trimestru al anului acum cinci ani.
În Taichung, prețurile locuințelor au crescut cu 3,7% (2,16% ajustate pentru inflație), o îmbunătățire față de creșterea de 2,4% înregistrată în primul trimestru de acum doi ani.
În Kaohsiung, prețurile proprietăților rezidențiale au crescut ușor cu 0,7% (-0,79% ajustate pentru inflație).

În general, este clar că a avut loc o reacție în lanț, care a implicat nu numai aceste centre principale, ci și zonele învecinate.
În ceea ce privește unitățile vândute, vorbim de 66 000 de proprietăți noi, o creștere de (4% față de 2017).

Conform previziunilor economistilor, piata ar trebui sa se consolideze in 2019, datorita numeroaselor investitii straine, accelerand revenirea economica in cele mai importante domenii.
Tot în anul 2017, tranzacțiile imobiliare din Taiwan au crescut cu 8% pe o bază de 260.000 de unități, în contrast cu scăderile anterioare care au reprezentat un apel de trezire pentru întregul sistem economic al țării.

Care este singura problemă care încă persistă?
Incapacitatea de a accesa cu ușurință piața imobiliară. De fapt, excluzând un obiectiv al cumpărătorilor cu resurse substanțiale, restul de potențiali investitori pare să fie automat excluși din acest mediu economic.

Cu toate acestea, se speră că aceste numere vor continua să crească și, de ce nu, îmbunătățesc în general întreaga situație economică a țării.

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB