Declinul vânzărilor în Florida: prețurile continuă să crească în Orlando

Știm că piața imobiliară este întotdeauna imprevizibilă și deseori independentă de alte fenomene economice și sociale. Dar de data aceasta nu este așa, pentru un oraș foarte faimos din Florida, definit ca capitala mondială a trăsnetului și a cinematografiei: Orlando.

Leaganul celebru al studiourilor Universal, este totuși protagonistul unui fenomen, din păcate, nu atât de roșu cum ne-am aștepta în schimb de un oraș atât de bogat în oportunități și în tradiția cinematografică. De fapt, ceea ce perplexează viitorii și potențialii investitori ai sectorului imobiliar, se datorează tocmai creșterii excesive a prețurilor în paralel cu cea a stocurilor "deținute".

Dar de ce este o realitate atât de unică și, mai presus de toate, deosebit de bogată în atractivitate care se confruntă cu o perioadă atât de întunecată?
 Nu este ușor să dăm un răspuns clar și concret, dar este posibil să analizăm în detaliu acest fenomen pentru a putea cel puțin să dăm o imagine completă a acestei situații aparent "fără formă".

Potrivit Asociației Orlando Realtor, piața imobiliară a acestui oraș a marcat o creștere reală la valori istorice de aproximativ 3% pe o bază anuală luna trecută. Acest lucru a descurajat în mod evident investitorii care au preferat să opteze pentru soluții mai avantajoase, deși mai puțin turistice.

Vânzările au scăzut cu o fracțiune comparativ cu luna ianuarie, iar din ce în ce mai multe contacte de închiriere care sunt subscrise (chiar dacă într-un număr mai mic decât în anii anteriori).

Se speră că în lunile martie și aprilie s-ar putea să existe o îmbunătățire, având în vedere că acestea marchează începutul sezonului cel mai fructuos sub toate aspectele economiei acestei națiuni.
Prețul mediu mediu al caselor vândute în februarie este de 235.000 de dolari, aproximativ 3% mai mult decât anul trecut și chiar 5% față de 2017.
Și dacă vorbim despre indicele de accesibilitate? Evident, sa redus drastic, considerând că publicul țintă devine din ce în ce mai limitat la cei care se bucură de o stabilitate economică considerabilă.

Se presupune că, în toate acestea, viteza vânzărilor unei proprietăți pe piața imobiliară din Orlando a încetinit și ea; a trecut de la 3 luni la 5 luni.
Ceea ce este îngrijorător este și rata dobânzii care pare să se adapteze la această creștere generală și care poate avea un impact mai mare asupra alegerii investitorilor decât prețul proprietății în sine. (Cu 6,98% mai mult decât în februarie).
Acum, să vedem în detaliu numărul vânzărilor prezente în județele individuale:

- Lacul: vânzări cu 16% mai puțin (comparativ cu 2018)
- Orange: - 6,7%
- Osceola: -21%
- Seminol: -3%


Ce putem spune, sperăm că această situație se va stabiliza și că Orlando va fi din nou o adevărată stea, nu numai pentru lumea filmului, ci și pentru piața imobiliară.

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB