Când chiar segmentul de lux intră în criză: cele mai noi știri

Când ne referim la segmentul de lux, ne putem gândi la toate, cu excepția unui singur cuvânt: criză. Este cunoscut, principalii investitori care interfețează cu această realitate, par să nu aibă niciodată momente critice, având în vedere tipul de țintă în sine.
Și totuși, realitatea nu corespunde întotdeauna imaginației colective.

Conform celui mai recent raport al Prime Global Cities, care se ocupă de urmărirea fluxului prețurilor pieței de lux rezidențiale în aproximativ 46 de țări, din anul trecut până în iunie 2019, prețurile au crescut exponențial pe piața de lux, realizând un stand în același sector.

Dintre diferitele orașe examinate, Berlinul este în frunte, cu o rată de creștere anuală mai mare ca niciodată, urmată de Frankfurt, care, cu toate acestea, menține întotdeauna prețurile competitive, în concordanță cu media europeană. Primele 35 de orașe din clasament au raportat o creștere a prețurilor de 78% față de anii precedenți. Dintre cei rămași, în schimb, ei arată un declin, inclusiv Istanbul (-9%) și Vancouver (-13%).

Există șase orașe europene care domină primii zece. Printre acestea trebuie să menționăm Parisul și Madridul, care urmează o tendință similară, exact 5 și 5,2 puncte procentuale. Variațiile prezente sunt date de prezența diferitelor realități în diferitele raioane.

În detaliu:

În Madrid, în zone precum Chamberí și districtele secundare, apar rezultate cu adevărat surprinzătoare. La Paris, Rive Gauche, în special ordinele 6 și 7, trec printr-un blocaj pentru a se recupera, după ce au asistat la o creștere cu 11% a prețurilor începând cu 2017.

În schimb, în China, principalul oraș care deschide clasamentul este Beijing, cu 4,5 puncte procentuale mai mult decât anul trecut. Imediat următorul se află Guangzhou (2,7%), cu un optimism în domeniul imobilelor cu adevărat rampant.

Hong Kong, în ciuda adoptării de noi proiecte de infrastructură, inclusiv la nivel transfrontalier, nu pare să fi înregistrat o creștere reală a prețurilor. Acest lucru se datorează probabil instabilității politice actuale care împiedică, nu puțin, imobilul de lux.

Nici Singapore nu este în măsură să apară așa cum și-ar dori și ar putea, chiar dacă, în ultimele luni, a fost semnat un număr mare de contracte de cumpărare și vânzare. Dar nu suficient pentru a fi demn de menționat.

În rezumat, situația pare a fi foarte variată, dar în același timp instabilă. Unele zone, deși au posibilitatea de a impune prețuri mai mari, se luptă pentru a găsi o cerere convingătoare, probabil datorită sentimentului de încredere scăzută pe piața imobiliară. Cu toate acestea, în alte circumstanțe, tocmai lipsa unor elemente atât de puternice, precum prezența punctelor focale pentru investitori, le determină să schimbe cursul.

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB